İşgal rejimi Lübnan'ı bir kez daha fosfor bombasıyla vurdu

Söz konusu beyaz fosfor saldırılarına ait görüntüler siyonist İsrail'in Lübnan'ın güneyine yönelik kara saldırısı başlattığı haberlerinin ardından ortaya çıktı

Sosyal medya ağlarında dolaşan video görüntülerinde işgalci İsrail'in Lübnan'ın güneyinde beyaz fosfor mühimmatı kullandığı görülüyor.

İsrail-Lübnan sınırı yakınlarında yoğunlaşan işgal saldırılarının görüntülerinde fosfor bombalarına benzeyen mühimmatın yanı sıra siyonistler tarafından ağır topçu silahlarının kullanıldığı da görülüyor.

Beyaz fosfor, havayla temas ettiğinde alev alan ve temas ettiği kişi ya da yapılarda ciddi yanıklara neden olabilen yangın çıkarıcı bir kimyasaldır.

Beyaz fosfor dumanının solunması solunum yaralanmalarına ve boğulmaya neden olabilir ve kimyasal ciltte ikinci ve üçüncü derece yanıklara yol açabilir.

Sivil nüfusun yoğun olduğu bölgelerde beyaz fosfor kullanımı, silah sivillere zarar verdiği için uluslararası hukuk kapsamında yasaklanmıştır.

İnsan Hakları İzleme Örgütü'ne (HRW) göre işgal güçleri Haziran ayında Lübnan'ın güneyindeki yoğun nüfuslu bölgelere hukuka aykırı bir şekilde beyaz fosfor mühimmatı attı.

HRW raporunda “İsrail'in güney Lübnan'da beyaz fosforu yaygın bir şekilde kullanması, yangın çıkarıcı silahlara ilişkin daha güçlü bir uluslararası hukuka duyulan ihtiyacı vurgulamaktadır” denildi.

Siyonist İsrail'in daha önce de Lübnan'ın güneyine yönelik gerçekleştirdiği topçu saldırılarında birçok defa beyaz fosfor mühimmatı kullandığı tespit edilmişti.

Fosfor mühimmatıyla düzenlenen saldırı, İsrail ordusunun Lübnan'da kara harekatını başlattığını ve “hedefli” saldırıların İsrail sınırındaki güney köyleriyle sınırlı kalacağını açıklamasının ardından geldi.

Öte yandan siyonist İsrail'in Lübnan'da nüfusun yoğun olduğu bölgelere yönelik saldırıları devam etti ve Pazartesi günü 95 kişi İsrail saldırıları nedeniyle hayatını kaybetti.

Saldırılarda Bekaa vilayetindeki bir ambulans merkezi ve Filistinli mültecilerin kaldığı Ayn el Hilve kampı hedef alındı.

İsrail dün gece başkent Beyrut'un birçok farklı noktasında da hava saldırıları gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz hafta İsrail'in Lübnan'ın güneyine yönelik ölümcül bombardımanında aralarında kadın ve çocukların da olduğu 1.000'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Lübnan Haberleri

Lübnan’dan 240 bin kişi Suriye'ye geçti
Katil İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 55 kişi öldü
Siyonistler Lübnan'a kara saldırısını resmen başlattı
İşgal ordusu, Lübnan sınırındaki bazı bölgeleri "askeri yasak bölge" ilan etti
Lübnan ordusu, sınıra yakın bazı noktaları boşaltarak geri çekildi