İşgal rejimi, İran'daki askeri hedefleri vurduğunu duyurdu

Siyonist İsrail’in haftalardır beklenen İran'a yönelik saldırısı önceki gece sınırlı olarak gerçekleşti.

Siyonist İsrail, önceki gece Tahran, Huzistan ve İlam şehirlerindeki bazı askeri noktaları hedef aldığını duyurdu.

Siyonist İsrail’in 20 noktayı 100 savaş uçağıyla hedef aldığı iddiası ise İranlı kaynaklar tarafından yalanlandı. İran, saldırılara hava savunma sistemleri tarafından başarıyla karşılık verildiğini ancak bazı noktalarda "sınırlı hasar" meydana geldiğini duyurdu. İran’dan yapılan açıklamada, saldırıda 4 askerin öldüğü belirtildi.

Fars Haber Ajansının haberinde, "Siyonist rejimin saldırısında Tahran'ın batısı ve güneybatısındaki bazı askeri üslerin hedef alındığı görülüyor." ifadelerine yer verildi.

Haberde, bazı patlama seslerinin hava savunma füzelerinden kaynaklandığı ve sosyal medyada yayınlanan görsellerin çoğunun eski olduğu ve patlamalarla ilgili olmadığı aktarıldı.

İran Sivil Havacılık Kurumu Sözcüsü Cafer Yazerlu, işgalci İsrail'in saldırısı sonrası ülke genelinde ikinci bir duyuruya kadar askıya alınan uçuşların, 09.00 itibarıyla yeniden başladığını açıkladı.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tesnim'in haberine göre, ismi açıklanmayan bir kaynak Tahran'ın, İsrail'in gece saatlerinde gerçekleştirdiği hava saldırısına karşılık vereceğini iddia etti.

Kaynak, "Önceden belirttiğimiz gibi İran, İsrail'in saldırılarına cevap vermeye hazırlıklıdır. İran, herhangi bir saldırıya karşılık verme hakkını saklı tutar. İsrail'in herhangi bir eylemine uygun karşılık alacağına şüphe yoktur." ifadelerini kullandı.

İran Haberleri

İşgalci İsrail'in saldırılarında 2 İran askeri öldü
İşgalci İsrail İran'da askeri hedeflere saldırdı
"İsrail İran'ın nükleer tesislerine saldırmayacak"
Kasım Süleymani'nin halefi Kani kayboldu
İran’ın vekil güç stratejisi çöküyor mu?