İşgal rejimi Gazze'de Muhammed Dahlan'a rol vermeyi planlıyor

Siyonist İsrail'in, BAE ile bağlantılı olan ve bir zamanlar Hamas'ın sert bir muhalifi olan eski El Fetih lideri hain Muhammed Dahlan'a Gazze'de bir rol vermeyi düşündüğü bildiriliyor.

Siynist Kanal 12 televizyonunun haberine göre işgal rejimi, El Fetih'in eski liderlerinden Muhammed Dahlan'a, Gazze Şeridi'ni yönetmesi için bir rol vermeyi düşünüyor.

Dahlan daha önce Filistin Yönetimi'nin Gazze'deki Önleyici Güvenlik Gücü'nün başındaydı ve 1990'lar ile 2000'lerin başında Gazze'de son derece güçlü bir figür olarak öne çıkıyordu.

Ancak Dahlan Hamas'ın şiddetli bir muhalifiydi ve Filistinli grup 2007'de Gazze Şeridi'nin kontrolünü ele aldığında bölgedeki tüm gücünü kaybetti.

Muhammed Dahlan son 12 yıldır Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşıyor ve şu anda Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid El Nahyan'ın danışmanlığını yapıyor.

Dahlan kısa süre önce medyaya “Gazze'de herhangi bir güvenlik, hükümet ya da yürütme rolünü kabul etmeyi ya da yerine getirmeyi” reddettiğini söyledi, ancak siyonist rejimin halen onu bu pozisyon için düşündüğü bildiriliyor.

Dahlan'ın bu plan için Gazze Şeridi'ne fiziki anlamda dönmesi gerekmiyor.

1961 doğumlu Dahlan bir zamanlar ABD ve İsrail tarafından Yaser Arafat'a potansiyel bir alternatif olarak görülüyordu ve siyonist güvenlik yetkilileri Dahlan'ın Filistin halkına liderlik etme fırsatını hevesle değerlendireceğine inanıyor.

Ancak siyonist yetkililer, daha önce Gazze'de Hamas tarafından yenilgiye uğratılan ve güç tabanını kaybeden Dahlan'ın gruba tekrar meydan okuyamayacağı ve onlarla uzlaşmaya varmak zorunda kalacağı yönündeki endişelerini de dile getirdiler.

Tüm bu haberlerin asıl nedeni ise işgalci İsrail'in Gazze'deki çatışma süreci sona erdiğinde bölgede yeni bir yönetim oluşturma çabaları. Siyonist İsrail Gazze'deki operasyonlarını tamamladığında bölgede kendi çıkarlarına göre hareket edecek bir yönetim kurmayı amaçlıyor.

Tabi ki bu durum, işgalci İsrail'in Gazze'yi işgal edip fiili olarak kendi kontrolüne almadığı bir senaryo için geçerli.

Öte yandan bebek katili İsrail son günlerde Gazze'nin kuzeyine yönelik acımasız saldırılarını yoğunlaştırdı ve bölgede “kapalı bir askeri bölge” oluşturmak ve kalan sivilleri zorla tehcir etmek amacıyla her gün onlarca kişiyi katlediyor.

Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de en az 42.289 kişi İsrail tarafından katledildi, 10.000'den fazla kişi kayıp ve bu kişilerin de öldüğü varsayılıyor.

Ayrıca İsrail'in Gazze'deki saldırıları nedeniyle en az 100.000 kişinin de yaralı olduğu ifade ediliyor.

Filistin Haberleri

İşgal güçleri 5 Gazzeliyi daha şehid etti
Siyonistler Cebaliye'de çok büyük bir katliam yapıyor
Paris'te binlerce kişi Filistin için sokaklara döküldü
Gazzeli gazeteci çadır katliamında yaşadıkları çaresizliği anlattı
Gazze ve Batı Şeria'da 11 bin 406 öğrenci katledildi