HAKSÖZ HABER
Altındağ’da yaşananlar üzerine kendince söylem üstünlüğü elde ettiğini sanan ırkçı çevreler sosyal medyadan dezenformasyon bombardımanına başlattılar.
2018’de Antalya'nın Alanya ilçesinde Türkiye bayrağını indirmeye çalışan bir kişinin görüntüsü yeniden servis edilerek milliyetçi öfke artırılmaya çalışıldı. 2018’de yaşanan hadisede olayın failinin akli dengesinin bulunmadığı anlaşılmış ve bayrağı niye indirmeye çalıştığı belirlenememişti. Bayrak direğine tırmanın ruh sağlığı yerinde olmayan şahıs yine de linç olmaktan kurtulamamıştı.
+18
Bir diğer haber ise yine Alanya'da Afganların, göndere Afgan bayrağı çektiği iddiasıydı. Irkçı öfkeyi harekete geçirmek için "bayrak" üzerinden oluşturulmaya çalışılan algı oldukça tehlikeli. İki tane müptezelin göndere bayrak çekmesi nasıl bir sorun teşkil ediyor onu da anlamak güç. İşin gerçeği ise daha sonradan anlaşıldı.
Afganlar tarafından TikTok’ta paylaşılan videoda başka ülkelere ait bayraklar da görülüyor. Alanya olsa bile plajda asılı olan bayraklar düşünüldüğünde özel bir durumun varlığından söz edilebilir. Ümit Özdağ bile bu video üzerinden kopartılan kıyameti "provokasyon" olarak niteledi! Varın gerisini siz düşünün!
Tüm bunlardan bağımsız olarak Altındağ’da yaşanan meşum hadiseyi fırsat bilen ırkçıların nefreti körüklemek için yaptıkları çalışmaların hiçbir izahı yok. Toplumu kin ve düşmanlığa sürüklemeye çalışan kesimler 2018’de yaşanan bir hadiseyi bugün yaşanmış gibi yansıtarak yalanlarla önyargıyı artırmaya çalışıyorlar.
İşin özünde ırkçıların, Suriyelilere yönelik veya göçmenlerle Türkiyeli gençler arasında yaşanan gerginliklerdeki cinayet ve yaralama hadiselerinin asıl faili olduklarını vurgulamak gerekiyor. Nefret tohumları ekerseniz şiddet olayları da beraberinde gelecektir! İnsanları sükunete davet etmesi gereken yetkilerin açıklama yapmakta aceleci davranmaması da bir başka problem olarak önümüzde duruyor.
Netice olarak ırkçılar tarafından dezenformasyon yoluyla köpürtülen şiddet atmosferi herkesin canını yakıyor!
Konu hakkından EGM tarafından yapılan paylaşım:
????Sosyal medyada dolaşıma sokulan algı ve dezenformasyon maksatlı içeriklere itibar etmeyin.
— Siberay (@SiberayEGM) August 11, 2021
????Aslından saptırılmış görseller içeren ve provokasyon amaçlı olduğu değerlendirilen paylaşımlarla ilgili gerekli çalışmalar yapılmaktadır.
Dezenformasyona alet olmayın❕ pic.twitter.com/NxmDmAZpcZ