Irkçı nefretin Taliban’a bakan yüzü!

Taliban heyetinin Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaret ırkçıları bir kere daha gün yüzüne çıkarttı!

HAKSÖZ HABER

Taliban mensupları geçtiğimiz hafta Türkiye’yi ziyaret ederek resmi makamlarla görüşmeler gerçekleştirdiler. Dışişleri Bakanı ve Diyanet İşleri Başkanı ile görüşen Taliban heyeti her zamanki gibi Afganistan’a özgü giyim ve kuşamlarıyla Türkiye’ye geldiler.

Türkiye’de başörtüsüne karşı olan düşmanlıkla aynı yerden beslenen ırkçı, seçkinci perspektife sahip olan müfsid tipler ise Taliban mensuplarını geleneksel giyim kuşamları sebebiyle tahkir etmeye çalıştı.

Metin Uca isimli rezilin başını çektiği bu furyaya Zafer Arapkirli ve Sedef Kabas gibi isimlerde dahil oldu.

İnsanları giydikleri elbise veya ayakkabı tercihleri sebebiyle aşağılamaya çalışan bir kimseye ne anlatılabilir? Bu gibi reziller “mahalle baskısı” vb. uydurmalarla “yaşam tarzına müdahale” yalanlarını dillendirerek kendi gayri ahlaki alışkanlıklarını da normalleştirmeye çalışanlardır.

Bir de utanmadan sırf kendileri gibi giyinmiyor şalvar ve terliği tercih ediyor diye başka insanları hedef tahtasına oturtanlar en hafif ifadesiyle cahildirler. Batı menşeili yaşam ve giyim tarzını “gelişmiş insan” tipi olarak değerlendiren bir acizler topluluğu ile karşı karşıyayız.

Allah’ın zelil ettiği hikmet fukarası tiplere öfkelenmek bir yana insanın bu kadar aşağılık bir varlık olabileceğini görmek ise oldukça üzüntü verici!

Yorum Analiz Haberleri

Yeraltından yükselen direniş
Gazze: Uzun süreli bir ateşkes mi, yoksa iki aşamalı bir ateşkes mi?
Dijital çağın fitnesi: Ahlak erozyonu ve zaman israfı
Yeni Alman hükümetinin soykırımcı İsrail politikasında bir değişiklik olur mu?
İslam’ın zengin tartışma mirası ve modernizmin dar bakışı