Anadolu Ajansı’nın yerel kaynaklara dayandırdığı bilgiye göre Adad hakkında herhangi bir gözaltı veya arama kararı bulunmuyor.
İl Meclisi Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı 2012 yılında "terörü finanse etme" suçlamasıyla gözaltına alınan ve sekiz ay hapiste tutulan Adad, söz konusu suçlardan beraat ederek serbest bırakılmıştı. Adad, Bağdat İl Meclisi Başkanlığı'na 2013 yılında seçilmişti.
Adad, Irak Meclisi'nin eski başkanı Usame Nuceyfi’nin Muttahidun (Birleşikler) Hareketi bünyesindeki Irak İslam Partisi’nin üyesi.
Irak Başbakanı Nuri Maliki döneminde bazı önemli Sünni siyasetçiler tutuklanmış ve ülkeden ayrılmak zorunda bırakılmıştı.
2011’de ABD askerlerinin ülkeyi terk etmesinin üzerinden henüz 24 saat geçmeden Sünni Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi hakkında, ‘ölüm mangaları kurduğu’ iddiasıyla yakalama kararı çıkartılmış ve ülkeden sürülmüştü.
Ülkenin önemli Sünni siyasetçilerinden eski maliye bakanı Rafi İsavi’nin ofisine baskın düzenlenmesiyle onlarca kişinin tutuklanması ve Aralık 2012’de Anbar’da Sünni göstericilerin başlattığı protesto eylemlerinin sert şekilde bastırılması gibi gözle görülür büyük gelişmelerin yanı sıra, arka planda Sünnilerin tüm devlet kurumlarından dışlanması ve sadece Maliki’ye yakın olan kişilerin buraları doldurması ipleri koparan gelişmeler oldu.
Irak’ta uzun süredir devam eden kaos, Irak-Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) 10 Haziran Salı günü ülkenin ikinci büyük kenti Musul’u ele geçirmesi ve diğer bölgelere ilerlemesi sonrasında daha da şiddetlendi.
Kaynak: Al Jazeera ve AA