Internet artık her alanda hayatımıza girdi. İşlerimizi kolaylaştırıyor ve hızla gelişiyor. Bundan on yıl önce uzun kuyruklarla hallettiğimiz işi şimdi oturduğumuz yerden birkaç dakikada sonuçlandırıyoruz. O kuyruklar bazen savaş meydanlarına dönüşüyordu. Biri geliyor “benim çok acil işim var lütfen müsaade eder misiniz?” diyor daha kimsenin “buyur ben kendi adına müsaade ediyorum” diye cevap vermesini beklemeden elli kişinin birden önüne geçiyordu. Bunun üzerine sıranın en arkasındaki “onun işi var da ben işşiz miyim arkadaş!” deyip dalış yapıyordu. Böylece kuyruk ikiye bölünüyordu: Normal kuyruk ve acele edenlerin kuyruğu. Bu aynı zamanda iki cephe anlamına geliyordu. Bazen acele edenlerin cephesi daha uzun olduğu için usûle riayet edenler beyaz bayrak kaldırmak zorunda kalıyordu. Şimdi oturduğumuz yerden hastane randevusu alabiliyor, bankanın Internet şubesine girip para yatırma ve çekme dışında tüm işlemlerimizi yapabiliyor, uçak biletlerimizi alabiliyor ve alışveriş yapabiliyoruz. Uçak biletlerimi Internetten almaya başladığımdan beri servisçilerin, servisleme ücretine ek olarak talep ettiği hizmet ücreti kazığından da kurtuldum.
Ben şahsen Allah'ın izniyle Internetten çok yararlanan ve hızlı intibak sağlayan biri olduğumu söyleyebilirim. Türkiye'de İslâmî gazetelerin yüzde doksanının web sitesi yokken kendim önce ilgilendiğim dergi adına sonra şahsî olarak web sitesi oluşturdum. Üstelik web sitesinin veri tabanını kendim elle kodlarını yazarak hazırladım. Html, jawa, css kodlarını hep kendim yazdım. Halen de öyle devam ediyorum Allah'ın izniyle. Alışverişimin üçte ikisini Internetten yapıyorum.
Kısacası Internet hayatımızın bir gerçeği ve sağladığı imkânlardan, meşru çerçevede sonuna kadar yararlanılmasını tavsiye ediyorum.
5 Ekim Salı günü Cevahir Otel'de düzenlenen “İş Dünyasında Türkiye Filistin Ortaklığı” sempozyumunda bir iş adamı Filistin ticaretinin canlandırılması ve hâlen Filistin içinde yaşayanların ürünlerinin dünyaya takdimi için Internette bir Filistin çarşısı açılmasına dair projeyi gündeme getirince ilgimi çekti. Burada da biraz bilgi vererek ilginize sunmak istedim.
Muhasebe ve mali müşavirlik alanında ün kazanmış, dünyanın değişik ülkelerinde büroları olan Filistin asıllı iş adamı Talal Ebu Gazale işgal altındaki Filistin topraklarında ve özellikle de Kudüs'te yaşayan Filistinlilerin ürünlerini dünya piyasalarına sunmak amacıyla Internette büyük bir alışveriş sitesi açmak üzere proje geliştirmiş. Orada verilen bilgiye göre bu sitenin adresi www.allpalestine.org olacak. Ben Internetten kontrol ettim. Talal Ebu Gazale'nin hâlen www.all4palestine.org adresine sahip bir web sitesi var. Fakat burası bir alışveriş sitesi değil. Zaten sözü edilen alışveriş sitesi henüz mevcut değil ve proje aşamasında. Oluşturulduğu zaman Ebu Gazale'nin mevcut sitesinden de mutlaka link verilecek ve bağlantı kurulacaktır.
Böyle bir alışveriş sitesinin kurulmasının birinci amacı Kudüslülerin, Filistinlilerin kendi öz vatanlarında ve topraklarında varlıklarını sürdürmeleri için maddi güç edinmelerine yardımcı olmak. Böylece onların ürünlerini, potansiyel güçlerini ve enerjilerini ekonomik alana taşımak. Ebu Gazale bu projesini işgalcilerin Kudüs'te yoğun bir şekilde sürdürdükleri yahudileştirme faaliyetine karşı bir proje olarak nitelendiriyor. Böylece oradaki insanların varlıklarını sürdürebilmeleri için kendilerine ürünlerinin satışı ve ticaretlerinin geliştirilmesi suretiyle bir yardım yapılmasını öneriyor.
Malum olduğu üzere siyonist işgal devleti Kudüs'te yoğun bir yahudileştirme faaliyeti sürdürüyor. Filistinlileri evlerini terk edip göçe zorlamak için bazıları teşvik, bazıları tehdit niteliğinde muhtelif taktiklere başvuruyor. Ama Filistinliler ne teşviklerinden etkileniyor, ne de tehditlerini kâle alıyor. Her şeye rağmen direnmek ve orada Filistinli varlığını korumak, Kudüs'ün ve Mescidi Aksa'nın bekçiliğini yapmak istiyorlar. Ancak bunda başarılı olabilmeleri için İslâm âleminin, Müslümanların onlara sahip çıkması, destek vermesi ve işgalcilerin yahudileştirme faaliyetine göğüs germelerinin sağlanması lâzım.
İş adamı Ebu Gazale ve yardımcısı Sabri Saydam da bu amaçla Kudüs'teki ve Filistin'deki Filistinli nüfusun ticaretinin canlandırılması, ürünlerinin dünya piyasalarına sunulması, bu ürünlere ilginin artırılması için elektronik ticaretin, Internet piyasasının devreye sokulmasını öneriyor. Onların projelerini hayata geçirme imkânları var. Önemli olan Müslüman toplumların sahip çıkması. Allah'ın izniyle proje hayata geçirilir ve işgalcilerden kaynaklanan engeller aşılırsa Kudüslülerin ürünleri masanızın üzerine, ekranlarınıza gelecek siz de seçip seçip satın alma imkânı bulabileceksiniz.
VAKİT