İMKANDER Varil Bombalarıyla Vurulan Bab'da Yardım Dağıttı

İMKANDER yardım ekipleri Esed rejimi tarafından vurulan El Bab Beldesine yardımları ulaştırmayı başardı. Elektrik kesintisinin olduğu bölgede halk yıkılan evlerinin önünde kurduğu derme çatma çadırlarda kalıyor.

Suriye'deki insani kriz her geçen gün büyürken, yardım kuruluşlarının çalışmaları da artarak devam ediyor.

Savaş muhacirlerine yardımlarıyla bilinen İMKANDER, Esed rejimi tarafından varil bombalarıyla vurulan Halep'in El Bab yerleşim bölgesine giderek yardım dağıttı.

Pek çok binanın tamamen yıkıldığı Bab'da, insanlar evlerinin yanında moloz yığınlarının içinde kendi imkanlarıyla kurdukları derme çatma çadırlarda yaşam savaşı veriyor. Şehirde imkan bulabilenler Türkiye sınırına yakın bölgelere doğru araçlarla göç ediyor. Şehirde elektrik kesintileri sık sık yaşanıyor. Hastanelerde ameliyatlar yapılamıyor.

Yardım çalışmalarına katılan İMKANDER Başkanı Murat Özer yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "El Bab, Türkiye sınırına çok uzak bir nokta değil. Fakat buraya ulaşmak artık çok zor. Esed rejimi muhaliflerin kontrolündeki bu bölgeleri havadan sürekli ve rastgele vuruyor. Bab'a düşen son varil bombası çarşının orta yerine düştü. Bu sebeple kayıplar da daha fazla oldu. Ölenlerin çoğu kadın ve çocuktu. Rejim muhaliflerin ilerlemesini durdurmak için güvenli bölgeleri varil bombalarıyla vurarak halk üzerinde "bıkkınlık" uyandırmak istiyor. Fakat Bab'da görüştüğümüz çocuklar dahi son derece azimli ve ümitliler. Türkiye halkının kardeşlerine sahip çıkması gerekiyor"

Varil bombası, düzenli orduların kullanmadığı bir silah. Daha çok mazot bidonu olarak kullanılan metal varillerin içerisine yanıcı, patlayıcı maddeler ve çivi gibi metallerin doldurulmasıyla hazırlanıyor. Helikopterlerden rastgele atılıyor. Herhangi bir hedefi gözetmesi mümkün değil.

Açlık ve soğuğa karşı çocuklar çaresiz

"Suriye Halkı Açlığın Pençesinde" sloganıyla yardım kampanyası yürüten İMKANDER, ihtiyaç sahiplerine temel gıda maddeleri ve battaniyeden oluşan bir paketin dağıtımını yapıyor.

Suriye'de soğukların başlamasıyla birlikte donma vakaları da arttı. Ülkede elektrik sıkıntısı olduğu için elektrikli ısınma aletleri kullanılamıyor. Ülkede kömür de bulunmuyor. Tek yakıt mazot. Bu da rafineriden çıkmadığı için son derece kalitesiz ve pahalı.

Muhacirlere ev eşyası yadımı

Türkiye'ye sığınan muhacirlere de yardımda bulunan derneğin Gaziantep Temsilciliği özellikle son günlerde çatışmaların yoğunlaşmasıyla birlikte Türkiye'ye gelen Suriyeli muhacirlere ev eşyası ve yiyecek dağıtımı yapıyor.

Video:

 

Etkinlik-Eylem Haberleri

Bursa’da Gazze nöbeti devam ediyor
Çocuklar "Hayat Namazla Güzeldir" sloganlarıyla yürüdü
Aksa Tufanı ve kazanımları
Özgür-Der Üniversite Gençliği programlarına başladı!
Diyarbakır Özgür-Der Gençlik Çalışmaları başladı