İdlib'de kamp sakinleri sıla hasreti ve pahalılığın pençesinde bir Ramazan Bayramı'na daha giriyor

İdlib'de yerinden edinen sivillerden Abdülkerim Halil, "Burada kimsenin alışveriş yapma imkanı yok. Her şey fahiş fiyatlarla satılıyor. Bayrama 2 gün kaldı ve çocuklarımıza herhangi bir şey alamadık." dedi.

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin bombardımanı yüzünden zorla yerlerinden edilen yüz binlerce sivil, bir Ramazan Bayramı'na daha evlerinden uzak ve hayat pahalılığının gölgesinde giriyor.

Mart 2011'den bu yana süren iç savaşta yerinden edilen veya mülteci konumuna düşen yüz binlerce Suriyeli, evlerinden uzak 12'nci Ramazan Bayramı'nı geçirmeye hazırlanıyor.

İdlib kenti, bu yıl Ramazan Bayramı'nda da Şam, Humus, Hama ve Dera illerinden zorla yerinden edilen yüz binlerce sivile ev sahipliği yapacak.

Yerinden edilen siviller, çadır kampı hayatına ayak uydursa da bir yandan pahalılık diğer yandan maddi imkansızlık yaşam şartlarını zorlaştırıyor.

"Çocuklarımıza herhangi bir şey alamadık"

İdlib'in Marratinnuman ilçesinden 2019 yılında yerinden edilen ve İdlib'deki Ezrak Kampı'na sığınan Abdülkerim Halil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maddi durumları kötü olduğu için bayrama herhangi hazırlık yapamadığı söyledi.

Halil, kampta yaşayan sivillerin yoksulluk içinde hayat sürdürdüğünü belirterek "Burada kimsenin alışveriş yapma imkanı yok. Her şey fahiş fiyatlara satılıyor. Bayrama 2 gün kaldı ve çocuklarımıza herhangi bir şey alamadık." dedi.

"Kampta bayram yok çocuklarımız gurbette”

İdlib'in Serakib ilçesinden yaklaşık 3 yıl önce yerinden edilen Hamide Mustafa ise "Çocuklarıma ne bayramlık ne de bayram tatlısı alacak param var. İmkanımız yok." diye konuştu.

Çadırda toplam 11 kişi yaşadıklarını söyleyen Mustafa, "Buradaki bayram ile köydeki bayram arasında çok büyük fark var, kampta bayram yok, çocuklarımız gurbette." ifadelerini kullandı.

"Bayram var ama neşesi yok"

Altı çocuk annesi Hatice Enes de çocuklarının sürekli bir şeyler istediğini ancak harcama yapacak gücü olmadığı için kendisini aciz hissettiğini kaydetti.

Enes, "Allah’ın rahmetini bekliyoruz. Yerimden edilmeden önce durumun daha iyiydi. Şu an herhangi bir şey satın alacak imkanım yok. Bayram var ama neşesi yok." dedi.

Çocuklarının yüzünü güldürecek bir şey bulamadığını belirten Enes, "Üzerimize elbise alacak paramız yok. Çocukların hepsi bayramlık istiyor ancak benim de imkanım yok." diye konuştu.

Suriye Haberleri

Deyrizorlu gençler, çizdikleri grafitilerle Baas rejiminin izlerini siliyorlar
DSÖ, Suriye'deki sağlık ihtiyaçları için acil yardım kampanyası başlattı
Katar: Suriye'ye yönelik yaptırımlar kaldırılmalı
Suriyeliler kimlik kartlarından yakınlarının izini sürüyor
"Allah'ın izniyle, Suriyeli kadınların Suriye'nin geleceğinde büyük bir rolü olacak!"