Hollandalı genç NFT için "ruhunu sattı"

Hollandalı 21 yaşındaki Stijn van Schaik adlı sosyal medya tutkunu “kayıp genç” ruhunu NFT olarak 350 dolara sattığını açıkladı. Schaik'in “ruhunu satın alan” kişi de genç insanın ruhuna 1040 ETH yani 3.5 milyon dolar değer biçtiğini belirtti.

HAKSÖZ HABER

Stijn van Schaik adındaki Hollandalı 21 yaşındaki bir sanat öğrencisi ruhunu NFT olarak satışa çıkardığını duyurdu. “Stinus'un Ruhu” adı verilen NFT ürünü blokzincire yüklenerek 350 dolar satıldı. Ruhu temsil ettiği iddia edilen resmi satın alan kişi de 1040 Etherium yani 3.5 milyon dolar değer biçtiği fotoğrafı satışa çıkardı.

NTV'nin aktardığına göre, satış için kurulan sitesinde ruh satışının kurallarını açıklayan Schaik, "Burada ruhumu satıyorum. Benim hakkımda ya da henüz sahibi benken ruhum konusunda istediğiniz her şeyi sorabilirsiniz" dedi. Ruhunu satan genç, alıcısına ise istediği inanışa geçme sözü veriyor. Schaik her türlü dini inanış ya da ruhani gruba üye olabileceğini söyleyerek para karşılığında inancını da değiştirebileceğini söyledi.

NFT'ler değiştirilemez “sanat ürünleri” sayılıyor olsa da yeniden satılarak değer elde edilmesine imkan veriyor. Ruhunu sattığını iddia eden genç “ruhun fotoğrafını satın alan” her yeni sahibin istediği inanışa geçeceğini belirtti. Ayrıca Schaik istenirse ruhunu parça parça inanışlara bölebileceğini öne sürdü. Schaik amacını NFT konusundaki farkındalığı artırmak olarak açıklasa da bu yaklaşım tepki çekiyor.

Değiştirilemez Token (NFT), dijital sanat veya dijital koleksiyon olarak biliniyor. Değiştirilemez Tokenlar; bir tweeti, bir tabloyu, bir resmi, bir anı, bir gif'i, bir futbolcu kartını vb. nesneleri temsil edebiliyor.

Bir NFT kriptografik özellik barındırırken, Bitcoin ve birçok ağ veya hizmet belirteci gibi kripto para birimlerinin aksine, NFT'ler karşılıklı olarak değiştirilemez özellikleri ile biliniyor. Sadece el değiştiren NFT’ler sanat eserleri olarak değer görüyor.

Yorum Analiz Haberleri

Meşru olanı savunursan karşılığını elbet görürsün!
Türkiye solu neden hala Esed rejimini savunuyor?
Sosyal medyada görünürlük çabası ve dijital nihilizm
İran aparatlarının komik antipropagandalarına vakit ayırmak bile coğrafya için zaman kaybı...
Nasıl ki ilk Müslümanlar tüm zorluklara rağmen direndiyse Gazzeliler de öyle direniyor!