HBT’den Çocuklara Giyim ve Kırtasiye Yardımı

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) öğrenci topluluklarından olan Hayırda Buluşanlar Topluluğu (HBT), başlatmış olduğu yardım faaliyetlerini kesintisiz olarak sürdürüyor.

Topluluğun bu seferki durağı, Korkut İlçesi´ne bağlı Mollababa Köyü oldu. Köy okulu ziyareti kapsamında Hayırda Buluşanlar Topluluğu´nun gönüllü öğrencileri ile İyi Kalpli Eller ve hayırseverlerin desteğiyle Mollababa Köyü İlkokulundaki  öğrencilere bot, atkı, bere, eldiven, çorap, giysi, kitap ve  kırtasiyeden oluşan hediye paketlerini dağıttılar.  Topluluğun yardım dağıtımına Topluluk Akademik Danışmanı Hatip Erdoğmuş, Muş İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Aksu, Korkut İlçe Milli Eğitim Müdürü Caner Budak, köy muhtarı ve topluluğun gönüllüleri eşlik etti.

Hayırda Buluşanlar Topluluğu´nun yardım faaliyetine eşlik ederek, öğrencilerin sevinçlerine ortak olan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Aksu, üniversite öğrencilerinin kendi harçlıkları ile aldıkları hediyeleri, köy okulunda okuyan kardeşlerine ulaştırdıklarını belirterek, üniversiteli öğrencilerini bu erdemli davranışlarından dolayı tebrik etti. Emeği geçen herkese teşekkür eden Müdür Aksu, “Muş Alparslan Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Hayırda Buluşanlarla Topluluğu Muş Merkez köyleri ve ilçelerindeki okulları ziyaret ederek, buralarda okuyan öğrencilerimize yardımları ulaştırıyor. Bugün üniversite öğrencilerine eşlik ederek, Korkut İlçesi Mollababa Köyü´ne geldik. Öğrenciler kendi harçlıkları ile aldıkları giyim ve kırtasiye malzemelerini köy okulumuzdaki öğrencilere dağıtmaları oldukça önemli. Öğrencilerimizin iyiliği, yardımlaşmayı, hediyeleşmeyi yaymaları örnek alınacak bir davranış. Başta Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat olmak üzere, öğrencilere ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

HBT, 6 Bin Öğrenciye Ulaştı

Muş Alparslan Üniversitesi Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi ve aynı zamanda Hayırda Buluşanlar Topluluğu Danışmanı Hatip Erdoğmuş ise, topluluk olarak şimdiye kadar 6 bin ihtiyaç sahibi öğrenciye ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Faaliyetlerini kesintisiz olarak sürdüreceklerinin altını çizen Erdoğmuş, “Yaklaşık 3 yıldır Muş Merkez ve ilçelerinde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere yardım eli uzatmaya çalışıyoruz. Bu güne kadar yaklaşık olarak 36 köye ulaştık. Muş´un bütün ilçelerini gezdik. Gitmiş olduğumuz köylere özellikle bot, mont, atkı, bere, giysi, kitap ve kırtasiye yardımında bulunuyoruz. Bu güne kadar yaklaşık 6 bin öğrenciye ulaştık. Bu yardımlarımızın birçoğu öğrencilerimiz kendi harçlıklarından artırarak kendi harcamalarını kısarak köy çocuklarını sevindirmek için temin ettiler.  Aynı zamanda atkı ve berelerin bir kısmı yurdumuzun çeşitli bölgelerinde yaşayan bazı ablalarımızın el örmesi olarak gönderilmektedirler. İyi Kalpli Eller’in gönüllülerin de köyde okuyan çocuklara karşı duyarlıklarından ve desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz. Bundan sonra da  inşaallah gidemediğimiz köylerimize, ordaki temiz yürekli çocuklarımıza ulaşmaya devam edeceğiz. Kampanyamızın adını ‘Şehirden Köye Uzanan Kardeşlik Eli´ olarak belirledik. Bu vesile ile daha çok öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz. Desteklerinden dolayı başta Üniversitemize, Muş Belediyesine, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, gönüllülerimize, hayırseverlerimize çok teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Öğrencilerin İçlerini Isıttılar

Muş Alparslan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğrencisi ve topluluk üyesi Hacer Elitaş da, “Hayırda Buluşanlar Topluluğu olarak düzenli olarak köylere gidiyoruz. Köy okullarında okuyan çocuklara kendi harçlıklarımız ile bot, mont, atkı, bere ve kırtasiye malzemeleri alıyoruz. Bu gün onların içini ısıttığımızı gördük. Bizlerinde içi ısındı, çok mutlu olduk. Çocukların gözlerindeki pırılytıya, yüzlerindeki tebessüme vesile olmak çok mutlu edici. ” şeklinde konuştu.

Bir diğer topluluk üyelerinden Yaşar Bayram ise, “Korkut İlçesi´nde bulunan Mollababa Köyü´ne gelerek, kardeşlerimize bu soğuk kış gününde kendi cep harçlıklarımız ile yardımda bulunduk. Bu soğuk kış gününde onlara bot ve mont yardımında bulunduk” ifadelerini kullandı.

Topluluk; Mollaba Köyü dönüşünde aynı güzergahta bulunan Dereiçi (60 öğrenci) ve Karakale (300 öğreni) ilk ve ortaokullarında okuyan çocukları da unutmadı, onlara da kalem, silgi, kalemtraştan oluşan hediyeler dağıtarak çocuklarla  güzel vakitler geçirdiler.

Etkinlik-Eylem Haberleri

Bursa’da Suriye devrimi ve Gazze konuşuldu
"Sürünün İçinde Dijital Dünyaya Bakışlar"
Başakşehir’den Gazze direnişine bin selam!
Adana Özgür-Der’de “Emperyalizm ve Siyonizm İlişkisi” konferansı düzenlendi
Özgür-Der Gençliği “İslami Perspektiften Psikoloji” kitabını değerlendirdi