Hayırda Buluşanlar Topluluğundan Suriye’ye  1 tır kömür ve battaniye desteği

Muş Alparslan Üniversitesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Hayırda Buluşanlar Topluluğu (HBT) Suriye’ye 1 tır kömür ve battaniye gönderdi.

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Hayırda Buluşanlar Topluluğu (HBT) Suriye’deki mazlumlar için başlattığı “Suriye’de Kardeşlerimiz Donuyor, Geç Olmadan Bir Şeyler Yapmalıyız” kampanyası kapsamında topluluk gönüllülerinin ve hayırseverlerin katkılarıyla 1 TIR kömür ve battaniye dağıtımı yapıldı.

Hayırda Buluşanlar Topluluğu (HBT) Başkanı Hacer ELİTAŞ konuyla ilgili şunları söyledi:

Suriye’deki Kardeşlerimizin Durumuna Sessiz Kalamazdık

“Suriye’deki kardeşlerimizin soğuk koşullarda çadırlarda yaşam mücadelesi verdikleri haberini gördüğümüzde bizler de topluluk olarak bir şeyler yapmalıydık. Bu insanlık dramına duyarsız kalmamalıydık diye düşünerek harekete geçip vakit kaybetmeden  ‘Suriyedeki Kardeşlerimiz Donuyor’ başlığıyla bir kampanya düzenledik. İnsanları haberdar etmek, insanların orda yaşananlara sessiz kalmayıp harekete geçmelerini sağlamak amacıyla sosyal medya üzerinden çağrılarda bulunduk. Allah razı olsun, gönüllülerimiz başta olmak üzere hayırseverlerimiz orda yaşananlara duyarsız kalmayıp çeşitli vesilelerle destek oldular. Oldukça bereketli geçen çalışma sonucunda Allah’a hamd olsun Suriye’deki kardeşlerimize  1 TIR kömür ve battaniye yardımında bulunuldu.

Suriye’de ve Diğer Mazlum Coğrafyalarda Yaşayanların Yanında Olacağız

Bizler Müslümanlar olarak bir defaya mahsus değil her zaman Suriye’de zor şartlar altında çadırlarda hayat mücadelesini veren Müslüman kardeşlerimizi yalnız bırakmamalıyız. Elimizden geldiğince bizlerde topluluk olarak gerek dualarımızla gerekse maddi imkanlarımızla her zaman Suriye’de ve diğer mazlum coğrafyalarda yaşayan Müslüman kardeşlerimizin yanında olacağız. Bizler; biriktirdiğimizin değil paylaştığımızın bizim olacağına ve rızkımızın da payalaşarak çoğalacağına inanıyoruz. Bu vesile ile düzenlenen çeşitli yardım kampanyalarıyla Suriyedeki mazlumlara destek olan herkese teşekkür ederiz, Allah hayırlarını kabul etsin inşaallah.”

Etkinlik-Eylem Haberleri

Özgür-Der Gazze’de sıcak yemek ve temiz su dağıtımı gerçekleştirdi
Muşlu Müslümanlardan Gazze'ye destek eylemi
Aziz Mahmûd Hüdayi Vakfı Gazze’ye yardımlarını sürdürüyor
15 Temmuz Şehitler Köprüsüne Filistin bayrağı asıldı
Özgür-Der Gazze’de temiz su dağıtımını sürdürüyor