Hayırda Buluşanlar Topluluğu, öğrencileri iftarda buluşturdu

Muş Alparsalan Üniversitesi Çarşı Yerleşkesindeki restorantta topluluğun gönüllü öğrencileri için verilen iftara topluluğun 90 gönüllü öğrencisi katıldı.

Topluluk gönüllülerinden Mehmet Ferit Temel’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle program başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra Topluluk Akademik danışmanı Hatip Erdoğmuş kısa selamlama konuşmasında şunları söyledi: “Bizleri 2 yıl aradan sonra bir araya getiren Allah’a hamdolsun. Bereket, rahmet ve hayrın bol olduğu bu ayda ailelerinden uzakta yurt ve öğrenci evlerinde kalan siz gönüllü öğrencilerimize verdiğimiz bu iftara vesile olan hayırseverlerden Allah razı olsun. Ekonomik anlamda sıkıntılı süreçlerden geçtiğimiz bu günlerde ihtiyaç sahibi ailelere, dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan mazlumlara daha çok destek olmalıyız. Birbirimize yardım etmemiz gerektiği şuurunu kardeşlik temelinde yaymalı, az çok demeden elimizdekinden infakta bulunmalıyız. Bu ayı, hem hayır hem de ibadetlerle en güzel şekilde değerlendirmeliyiz.”

Daha sonra Topluluk Başkanı Hacer Elitaş konuştu, konuşmasında şunları söyledi: “Bugün 6. gününü geride bıraktığımız başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan Ramazan-ı Şerifin; ülkemiz, milletimiz, mağdurlar, mazlumlar ve tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Rabbim hepimize bu kutlu zamanların feyzinden, bereketinden, rahmetinden istifade etmeyi nasip eylesin.

Peygamber Efendimiz (s.a.s); "Veren el alan elden üstündür" buyurmuştur. Böylece müslümanlara, yardım edilen değil yardım eden kişi olmalarının daha hayırlı olduğunu bildirmiştir. Sıkıntı ve darlık zamanlarında müslüman kardeşlerinden yardım, anlayış ve sevgi görenler, sıkıntılarını atlatınca çalışıp kazanmaya, alan değil veren kişiler olmaya çalışacaklar. Böylece toplumda bir fazilet yarışı başlayacaktır. Bizler de Hayırda Buluşanlar Topluluğu olarak fazilet yarışına girip bu ramazan ayında ‘Kardeş Ailem Olur Musun’ kampanyası ile Muş merkez, ilçeleri, köyleri, beldeleri olmak üzere;  yoksul, yetim, dul, öksüz ve ihtiyaç sahibi ailelere ramazan kolisi ve çeşitli nakdi yardımlarda bulunduk, bulunmaya da devam ediyoruz.

Asr-ı saadetteki ölçülere bakarsanız, neyiniz varsa onu bölüşmekten bahsediliyor. Yani ‘herkesin sahip olduğu kadarını başkasıyla paylaşabilmesi yani ötekinin farkında olması’ bizler de bu şiarla bir öğrenci topluluğu olarak neyimiz varsa onu paylaşmaya özen gösteriyor ve gayret ediyoruz. Duamız; örnek aldığımız sahabe kardeşliği vasıtasıyla ahir zamanda olduğumuzu unutup asr-ı saadete hicret etmek ve peygamber kokusu almaktır.

Yüce Rabbimiz Sebe Suresi 39. ayette  ‘’Hayra ne harcarsanız Allah onun yerine başkasını verir.’’ buyuruyor. Bu mübarek günlerde yaptığınız ibadetlerin ve ettiğiniz duaların Hakk katında kabul olmasını temenni ediyorum. Ramazan-ı Şerifinizi bir kez daha gönülden tebrik ediyorum.”

Program iftardan sonra topluluk gönüllülerinden Alparslan Cantürk’ün yaptığı şu duayla sona erdi:”Duamız rabbimizden odur ki! Bizleri, imanı ve takvası kavi müminlerden eylesin; kendisine şirksiz ve şeriksiz ibadet edebilme şuuru bahş etsin; peygamberler, sıddıklar, şehitler ve salihlerle haşr eylesin; Müslümanları bizlere, bizleri Müslümanlara sevdirsin, kardeş kılsın;  her türlü kalbi marazlardan, riyadan, nifaktan, enaniyetten, gösterişten, aldatmaktan, aldanmaktan, zulmetmekten, zulme uğramaktan, cehaletten muhafaza eylesin; doğruya isabet edebilmeyi, doğrularla birlikte olmayı, samimiyeti, ihlası nasip etsin; ibadetlerimizde istikrar, amellerimizde ihlas, sözlerimizde doğruluk, kalbimizde samimiyet, hayatımızda iman ve takva yolunu nasip etsin. Allah; yeryüzündeki bütün Müslüman kardeşlerimize yardım eylesin, onları sahipsiz bırakmasın, onları düşmanlarına karşı gaybi yardımlarıyla desteklesin. Allah; Müslümanların düşmanlarını zelil eylesin, güçlerini yok etsin, birliklerini dağıtsın, hilelerini başlarına sarsın. Allah bizleri de kardeş kılsın. Bizleri, “Doğrusu Allah; kendi yolunda birbirlerine kurşunla kenetlenmiş bir yapı gibi saf halinde savaşanları sever.” Ayetine mazhar eylesin.

Allah; ibadetlerimizi, oruçlarımızı, dualarımızı kabul etsin. Kendi katına ihlaslı mümin kullar olarak ulaşmayı nasip etsin. Allah’tan kendisini sevmeyi, onu sevenleri sevmeyi ve ona yakınlaştıracak amelleri sevmeyi dileriz. Bizlere bu iftarı veren, buna vesile olan kardeşlerimizden Allah razı olsun. Duamızın sonu âlemlerin rabbi olan Allah’a hamd olsun.”

Etkinlik-Eylem Haberleri

Özgür-Der Gazze’de sıcak yemek ve temiz su dağıtımı gerçekleştirdi
Muşlu Müslümanlardan Gazze'ye destek eylemi
Aziz Mahmûd Hüdayi Vakfı Gazze’ye yardımlarını sürdürüyor
15 Temmuz Şehitler Köprüsüne Filistin bayrağı asıldı
Özgür-Der Gazze’de temiz su dağıtımını sürdürüyor