Hastaneye “Kürtaj Cinayettir!” Pankartı Asıldı

'Kürtaj Cinayettir İnsiyatifi' adlı bir grup devlet hastanesi binasına 'Kürtaj Cinayettir, Rabbinizi ciddiye alın' yazılı pankart astı.

"Türkiye'de 2003 yılı resmi rakamlarına göre 4 kişiden biri kendi yavrusuna acımasızca çeşitli bahanelerle kıyıyor."

KÜRTAJ CİNAYETTİR!

Kendilerini 'Kürtaj Cinayettir İnsiyatifi' olarak adlandıran bir grup, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 5'inci katından aşağıya bir pankart astı. Pankarta "Kürtaj cinayettir, Rabbinizi ciddiye alın, çocuklarınızı öldürmeyin." sözlerine yer verildi. Pankartı asanlar, daha sonra hastaneden ayrıldı. Pankart fark edildikten sonra hastane güvenlik görevlileri tarafından indirildi.

Grubun yaptığı basın açıklamasında ise "Biz bugün bu toplumda çok yaygın ve de üzeri tüm toplumca sessizce örtülen büyük bir günahı, büyük bir cinayeti gündeme getirmek istiyoruz. Türkiye'de 2003 yılı resmi rakamlarına göre evli kadınların yüzde 24'ü kürtaj yaptırıyor. Yani her 4 kişiden biri kendi yavrusuna acımasızca çeşitli bahanelerle kıyıyor." ifadelerine yer verildi.

"DİYANET KONUYA DUYARSIZ"

Şu ana kadar, Türkiye'de yaygın bir şekilde bu günah işlendiği halde bu konuyla ilgili bir eylem yapılmadığı ifade edilen açıklamada, "Partiler, dernekler gündemine yeteri kadar almamış ve Diyanet de bu konuya duyarsız kalmıştır. Oysa batıda seçmenlerin oy vermesini belirleyen unsurlardan biri de adayın ya da partinin kürtaj politikasıdır. Vatikan her yıl kürtaj yapmanın ne kadar büyük bir günah olduğu ile ilgili açıklamalar yapmaktadır. Yüzde 99'u Müslüman olma iddiasındaki bir ülkede, resmi rakamlar dahi ürkütücü iken, gayri resmi, el altından ya da kendi buldukları yöntemlerle bebeklerini düşürenlerin varlığından haberdarken nasıl susabilir, nasıl görmezden gelebilirdik." denildi.

Grup, kürtaja karşı İslami kimlik eksenli mücadelelerini www.kurtajcinayettir.com web adresinden sürdüreceklerini ifade etti.

Etkinlik-Eylem Haberleri

Bursa’da Gazze nöbeti devam ediyor
Çocuklar "Hayat Namazla Güzeldir" sloganlarıyla yürüdü
Aksa Tufanı ve kazanımları
Özgür-Der Üniversite Gençliği programlarına başladı!
Diyarbakır Özgür-Der Gençlik Çalışmaları başladı