Has-Der'in Köy Seminerleri Devam Ediyor

Has-Der’in aylık köy çalışmaları kapsamında, Bitlis ili Mutki ilçesi, İkizler ve Güzel tepe köylerinde kadınlara yönelik iki ayrı çalışma gerçekleştirildi.

Has-Der üyelerinden Şefika Mengi ve Zeliha Kartal’ın gerçekleştirdiği sunumların ilki İkizler köyünde yapıldı. Bakara suresi 285-286 ayetlerinin tefsirini arapça ve kürtçe olarak sunan Şefika Mengi, iman etmenin gerekliliği, imanın insana sunduğu nitelikler ve nasıl iman edilmesi gerektiği hususunda bilgi verdi. Sonrasında söz alan Zeliha Kartal; İman etmenin gerekleri, pratiklerimizin önemi, müslüman kadının bu anlamdaki örnekliğine vurgu yaptı. Samimi bir ortamda gerçekleştirilen sunum soru ve cevaplar ile sonlandırıldı.

Güzeltepe köy taziye evinde gerçekleştirilen sunumun konusu ise  Resulullah(a)’ın örnekliği idi. Sadece belli günlere sığdırılan, gül peygamber anlayışının değişmesi gerektiği hususu dile getirildi. İkinci oturumda ise; komşuluk hakları, akraba ziyaretleri, gereksiz husumetler, kardeşlik bağları konuları dile getirildi. Yoğun ilginin olduğu program köyde hafızlık dersi gören ilköğretim çocuklarının Kur’an ziyafetiyle son buldu.

Ayrıca köylerde bulunan ve okuma merakıyla dikkat çeken kızlarla bundan sonraki süreç ile ilgili yapılması gerekenler hususunda istişarelerde bulunuldu ve tavsiyeleşildi.

Etkinlik-Eylem Haberleri

Bursa’da Gazze nöbeti devam ediyor
Çocuklar "Hayat Namazla Güzeldir" sloganlarıyla yürüdü
Aksa Tufanı ve kazanımları
Özgür-Der Üniversite Gençliği programlarına başladı!
Diyarbakır Özgür-Der Gençlik Çalışmaları başladı