Hamas Abbas rejiminden işgalcilerle işbirliğine son vermesini istedi

Hamas, Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik güçlerinin Batı Şeria’da Filistinli direnişçilere ve direnişe kucak açan halka yönelik baskılarının, direnişçilerin peşine düşmeye devam etmesinin tehlikeli bir düzeyin habercisi olduğunu söyledi.

Batı Şeria’nın kuzeyindeki Tubas kentinde dün akşam Filistinli direnişçilerle Filistin Yönetimi güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalarda bir genç ağır şekilde yaralanırken, İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri Filistin Yönetimi güvenlik güçleri tarafından kuşatılan Tubas Tugayı mücahitlerinin etrafındaki kuşatmanın kaldırılması çağrısında bulundu.

Çatışmalar devam ederken Filistin Yönetimi güvenlik güçleri Tubas’ın Eski Çarşı bölgesinde bir grup genci gözaltına aldı ve işgal güçlerini hedef almak için hazırlanan el yapımı patlayıcıyı imha etti.

Filistinli aktivistlerin sosyal medyada yayınladığı videolarda Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinin Kudüs Müfrezeleri’ne bağlı Tubas Tugayı Komutanı Ahmed Ebu’l-Ayide’yi gözaltına almasının ardından taraflar arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı görüldü.

Hamas, bugün (12 Ekim Cumartesi) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, “Tubas kentinde şahit olduklarımız, milli ve toplumsal hareketlerin çağrılarına rağmen Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinin evlere düzenlediği baskınlar ve vatandaşları gözaltına alması; kadınlara, çocuklara ve yaşlılara saldırması milli meseleleri ele almada tehlikeli bir seviyeye işaret ediyor” dedi.

Mevcut durumun Filistin toplumunun, direniş gruplarının ve Fetih liderliğinin müdahalesini gerektirdiğini kaydeden Hamas, direnişçilerin peşinin bırakılmasını isteyenlerin Filistin Yönetimi güvenlik güçleri tarafından gözaltına almasının sosyal dokuya darbe vurduğunu ve işgalcilerle iş birliği anlamına geldiğini söyledi.

Filistin Haberleri

Gazze'de gönüllü çalışan doktor ve hemşireler şahit oldukları "dehşeti" anlattı
Abluka altına alınan Gazze'nin kuzeyinde enkaz altındaki naaşlara ulaşılamıyor
Kassam Tugayları Gazze'de işgal askerlerini tünel bombasıyla havaya uçurdu
Siyonistler Gazze'nin kuzeyini terketmeyenlere bomba yağdırıyor
Gazze'nin kuzeyinde ambulanslar hizmet veremiyor