Haksöz Dergisinin Temmuz 2012 Sayısı Çıktı

Haksöz Dergisi, Temmuz 2012 tarihli 256. Sayısında Suriye’deki insanlık krizini kapağa taşıdı. Mısır’daki gelişmeler ve PKK şiddeti de öne çıkan konular arasında.

HAKSÖZ-HABER

Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz Dergisi, 256. Sayısıyla okurlarının karşısına çıktı. “Suriye’de Uçak Krizi mi, İnsanlık Krizi mi?” manşetiyle çıkan dergi, Suriye’de yaşanan trajediyi istatiksel olarak kapaktan vermiş.

Suriye’ye savaş senaryolarının değerlendirildiği Gündem yazısında Türkiye’nin Suriye’ye askerî müdahalede bulunmasının Esed rejimi için “hayat öpücüğü” olacağı ifade ediliyor. Haksöz’ün önerisi tüm Müslümanların Suriye direnişini destekleyerek direnişin gücüyle Baas rejimini yıkmak.

Hamza Türkmen, Mısır’daki süreci analiz eden “Meydanların Dili ve İnkılâp Yolunda Merhale Tutarlılığı” başlıklı yazısında Mursi’yi ve Mısır’ı bekleyen geleceğe ve inkılâp sürecinde merhaleciliğin önemine dikkat çekiyor.

Rıdvan Kaya, PKK’nın son Dağlıca saldırısı üzerinden Kürt sorununda gelinen noktayı yorumluyor. PKK eylemlerinin ve milliyetçiliği daha fazla şiddet ve çözümsüzlük ürettiğini ifade ediyor.

Murat Koç, Türkçe Olimpiyatlarının neye “hizmet” ettiğini sorguladığı yazısında olimpiyatları düzenleyen hareketin düşünsel ve yapısal arka planını, Türk milliyetçiliğiyle irtibatını, İslamcıların ve gazeteci-aydınların organizasyona yaklaşımını değerlendiriyor.

Gülsüm Peker Alpay, ahlakı, nesli ve toplumu ifsat eylemi olarak nitelediği “kürtaj” tartışmalarını ve soruna nasıl yaklaşmak gerektiğini ayrıntılı bir şekilde irdeliyor.

Lokman Doğmuş, Libya’da gelinen süreci nasıl okumak gerektiğini yaşanan son gelişmelere de dikkat çekerek ortaya koyarken; Haşim Ay, Suriye Ulusal Konsey başkanlığına getirilen Abdulbasit Seyda ile Kürtlerin Suriye muhalefetine yaklaşımında yaşanabilecek muhtemel değişimi sorguluyor.

Mustafa Siel, ayetlerden örneklerle bir başkasının ölümünün insanlarda bıraktığı izin peşini sürerek insan ile merhamet arasındaki ilişkiyi ele alıyor.

Cengiz Duman, Kur’an’da Hz. Süleyman’ın ölümünü alan ayet hakkında müfessirlerin yorumlarından hareketle Süleyman Peygamberin ölümü kıssasındaki İsrailîyat etkisini analiz ediyor.

Bahadır Kubanoğlu, Şeyh Said ile ilgili araştırma yazısına yine uzun bir çalışmayla devam ediyor. Kurbanoğlu, bu sayıda Şeyh Said’in kimliğini ve “kıyam”ın sosyolojik boyutlarını irdeliyor.

Dergide “cezaevleri” konusu da yoğun bir şekilde işlenmiş. Özgür-Der’in yaptığı forum ve mahkûmların resimlerinden oluşan sergiden notların aktarıldığı dergide ayrıca Bolu F Tipi Cezaevine Bazı kuruluş temsilcileri tarafından yapılan ziyaretin gözlem raporuna yer veriliyor. Ayrıca adli mahkûmların yaşadığı mağduriyetler ve taleplerine dikkat çeken bir mektup dergi sayfaları arasındaki yerini almış.

Bünyamin Doğruer’in bir şiirinin yayınlandığı dergide üç de edebi denemeye yer veriliyor. Süleyman Ceran, ABD’nin Felluce saldırısında kullandığı kimyasal silahların devam eden etkisine; Sezai Arıcıoğlu ve Gülşen Demirkol ise Suriye’de yaşananlarla ilgili bazı Müslümanların merhametten uzak ve zulme destek çıkan yaklaşımlarına yazdıkları denemeler ile dikkat çekiyorlar.

Derginin arka kapağı ise yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla dua içerikli bir çalışmaya ayrılmış.

İRTİBAT: 0212 524 10 28 / 534 58 08  haksozabone@gmail.com

Haksöz Dergisine İnternet Üzerinden Abone Olmak İçin TIKLAYIN...

 

Haksöz Dergisi Haberleri

Haksöz dergisinin Kasım 2024 sayısı çıktı
Haksöz dergisinin Eylül-Ekim 2024 sayısı çıktı
Haksöz dergisinin Ağustos 2024 sayısı çıktı
Haksöz dergisi 400. sayıya ulaştı
Haksöz Dergisi "Siyonist barbarlığa karşı küresel intifada" manşetiyle çıktı!