Haksöz dergisinin Mayıs-Haziran 2021 sayısı çıktı

​​​​​​​Pandemi süreci kapsamında alınan kapanma kararı sonrasında iki sayı bir arada hazırlanan Haksöz dergisinin, Mayıs-Haziran 2021 tarihli 362-363. sayısı okurlarıyla buluştu.

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla yayınını sürdüren Haksöz dergisi Mayıs-Haziran 2021 tarihli 362-363. sayısında Kudüs direnişini kapağa taşıdı. “Aksa İntifadası: Azim, Sebat, İnşirah”.

Gündem’de Kudüs’te başlayan, akabinde Gazze ve Filistin’in tamamına yayılan direniş ve Siyonist saldırganlıkla ilgili gelişmeler değerlendiriliyor; Aksa intifadasının kazanımlarına dikkat çekiliyor. Konu çerçevesinde Abdulfettah İsmail Şenbaş, Kudüs-Gazze gündeminin dünyada nasıl yankı bulduğunu irdelerken Tahir Günay, tarihî veriler ışığında Kudüs’ün isimlerini inceliyor. Joseph Massad imzalı çeviri yazıda ise İsrail’in apartheid rejimi olduğunu ilişkin bulgular ortaya konuyor.

Rıdvan Kaya, daha çok iktidar dolayımında giderek büyüyen yozlaşma tehdidinin altını çizdiği yazısında hukuki, ekonomik, ideolojik sorunların yanı sıra mafya-çete ilişkilerine ilişkin iddiaların çürümeye işaret ettiğini ortaya koyuyor. Musa Üzer, yine bu çerçevede Sedat Peker gündemini değerlendirerek cari sistemin çetecilik tarihine atıfta bulunuyor, beka anlayışının doğurduğu siyasal kültürün risklerini gözler önüne seriyor.

Aron Lund, Suriye devriminin 10 yılını incelediği yazısında Dera’da başlayan protestoların kökenine iniyor; devrimin yıldönümü tarihiyle ilgili ayrımın nasıl okunması gerektiğini yorumluyor.

Hamza Türkmen, Kamalist gençliğin hikâyesini dünden bugüne irdelemeye devam ediyor. Türkmen, bu yazısında 10. yıldan ve 27 Mayıs darbecilerinden bu yana vesayetçilerle bütünleşen gençliğin ideolojik serüvenini kapsamlı bir şekilde inceliyor.

Hasan Soylu, amiraller bildirisi üzerinden yeniden tartışmaya açılan darbecilik eğiliminin Kemalist resmî ideolojiden bağımsız ele alınmasındaki handikaplara dikkat çekiyor.

Güney Uzun, koronavirüs çerçevesinde yaygın olarak dile getirilen komplo teorilerini masaya yatırıyor.

Gökhan Ergöçün, kripto parayı incelediği yazısında kripto paranın güvenilirliğini tartışarak kripto para kullanımının doğru olup olmadığı hususundaki kanaatleri paylaşıyor.

Abdurrahman Arslan ile yapılan röportajda Arslan, Ümit Kudbay’ın yerlilik-millilik ve milliyetçilikle ilgili sorularına cevap veriyor.

Yusuf Yargın, ev-aile ve okul ortamında İslami terbiye ve eğitimin, İslami dilin kullanımının önemini irdelediği yazısında çocuklar üzerindeki sorumluluklarımıza dikkat çekiyor.

Fevzi Zülaloğlu, din Allah’ın oluncaya kadar kesintisiz mücadele sorumluluğunun nasıl anlaşılması gerektiği konusunda ayetlerle ve Resullullah’ın sireti çerçevesinde tefsir ediyor.

Rıdvan Kaya, dergideki bir diğer yazısında kardeşlik hukukunun önemini vurguluyor, Müslümanlar arası ilişkilerde dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin değerlendirmelere bulunuyor.

Jacqueline Charles, Napolyon Bonapart’ın ölümünün 200. yıldönümü anmaları vesilesiyle okuyucuları tarihî bir yolculuğa çıkararak Batı’nın sömürü ve köleci düzenine ışık tutuyor.

D. Rahima, S. Malas, N. Ramadan imzalı yazıda Avrupa’nın mülteciler için nasıl bir cezaevine dönüştüğü ortaya konuyor.

Çağrı İslam’ın, Benedict Anderson’un “Hayali Cemaatler” adlı kitabını değerlendirdiği dergide Bünyamin Doğruer’in de bir şiirine yer veriliyor.

ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

İRTİBAT:

0212 524 10 28

haksozdergisi@gmail.com

Haksöz Dergisi Haberleri

Haksöz dergisinin Kasım 2024 sayısı çıktı
Haksöz dergisinin Eylül-Ekim 2024 sayısı çıktı
Haksöz dergisinin Ağustos 2024 sayısı çıktı
Haksöz dergisi 400. sayıya ulaştı
Haksöz Dergisi "Siyonist barbarlığa karşı küresel intifada" manşetiyle çıktı!