Haksöz Dergisi'nin Mart 2019 Sayısı Çıktı!

Haksöz dergisinin Mart 2019 tarihli 336. sayısı “Adaletten Sapmamak, Maslahatı Terk Etmemek” manşetiyle çıktı.

 “Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınına devam eden Haksöz dergisi, 336. Sayısını yayınladı. Mart 2019 tarihli dergide yerel seçimlere nasıl yaklaşmak gerektiğinin yanı sıra çeşitli konular ele alınıyor.

Gündem’de iktidar merkezli çürümenin oluşturduğu huzursuzluk atmosferine; devletin kutsanmasıyla birlikte adaletin buharlaştığına yönelik tespitler, yerel seçimlerde maslahatı terk etmemek gerektiği yönünde vurgularla tamamlanıyor.

Musa Üzer, doğru bilginin imkânı ve manipülasyon üzerine kaleme aldığı yazısında iktidarla kurulan ilişkilerin yansımalarını, doğru ve hakikatle olan bağlantıyı ve milliyetçi düşüncenin İslami şahsiyet ve camialarda ne gibi tesirler bıraktığını tahlil ediyor, bilinç tahribatı tehlikesine dikkat çekiyor.

Hamza Türkmen, son günlerde sıkça tartışılan ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ meselesini masaya yatırıyor. Sapkınlığın hukukileşme sürecini değerlendiren Türkmen, 2011 İstanbul Sözleşmesindeki sakıncalara işaret ediyor.

Rıdvan Kaya, dinî meselelerle ilgili tartışmalarda ortaya konan üslubu kritik ettiği yazısında, bazı fikirlerin usul gözetmeden sunulmasının, tebliğ mantığından uzak vaizliğin yol açtığı olumsuz atmosfere dikkat çekiyor.

Mehmet Ali Aslan, Mısır’daki idamları ve Türkiye’de konuyla ilgili nasıl bir gündem oluştuğunu yorumluyor.

İki çeviri yazının yayınlandığı dergide Mobashra Tazamal, Çin devletinin Uygur Müslümanlara yönelik zulmünü; Maryhen Jimenez Morales ise Venezuela tarihindeki otoriterlik sorununu ele alıyor.

Fırat Taşdemir, “gözetim toplumu”nu kaleme aldığı yazısında post-modern dönemde bireyin gözetilmekten ve görünür olmaktan hoşlanmaya başlaması sürecini irdeliyor.

Yusuf Yargın, varlık âleminde insanın dünya hayatı ile kurduğu ilişkiyi değerlendiriyor.

Fevzi Zülaloğlu, mümin erkeğin tesettürü konusunu analiz ettiği yazısında ayetlerden hareketle tesettür olgusunun nasıl hayatın bütününü kapsadığını gözler önüne seriyor.

Meryem Fatıma Demirtaş, cehennemden çıkışla ilgili yorumları irdelediği yazısında Kur’an-ı Kerim’de yer alan işaretlerden hareketle cehennemden çıkışın mümkün olup olmadığını tahlil ediyor.

Murat Kayacan, Kur’an kıraatleri, Kur’an’ın kitaplaştırılması, dizimiyle ilgili İslam âlimlerinin de görüşlerine başvurduğu yazısında Kur’an’da hata olduğuna ilişkin görüşlere de eleştiri getiriyor.  

Furkan Türkmen, cahiliye kavramı üzerine yaptığı değerlendirmede cahiliye zihniyetinin sürekliliğine dikkat çekiyor.

Alaaddin Yurderi, okuma serüvenimizle ilgili yazısında “Ne okumalıyız?” sorusuyla birlikte “Nasıl okumalıyız?” sorusunun da önemine dikkat çekerek konuyla ilgili tespitlerini paylaşıyor.

Büşra Ceyran, Ziya Gökalp’in “Türkçülüğün Esasları” kitabından hareketle Gökalp’in düşüncelerini değerlendiriyor. Yeni bir ideolojinin programı olarak nitelediği bu düşüncelerle cumhuriyet rejimine bir paradigma hazırlandığına dikkat çekiyor.

Filiz Eker, Müslüman ailelerin çocuklarıyla kurduğu ilişkiyi değerlendirdiği yazısında onlara şahsiyet kazandırmada dengenin önemine işaret ediyor.

Zehra Türkmen, ‘Vicdan Hareketi’nin amaç ve programını dergi okuyucusuyla paylaşıyor.

Yasir Bayram, Malik Bin Nebi’nin “Çağa Tanıklığım” kitabını kritik ediyor.

Bünyamin Doğruer’in de bir şiirine yer verilen derginin arka kapağı ise Mısır’da idam edilen geçlere ayrılmış.

İRTİBAT: 0212 524 10 28
haksozdergisi@gmail.com

ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

 

Haksöz Dergisi Haberleri

Haksöz dergisinin Kasım 2024 sayısı çıktı
Haksöz dergisinin Eylül-Ekim 2024 sayısı çıktı
Haksöz dergisinin Ağustos 2024 sayısı çıktı
Haksöz dergisi 400. sayıya ulaştı
Haksöz Dergisi "Siyonist barbarlığa karşı küresel intifada" manşetiyle çıktı!