​​​​​​​ Haksöz dergisinin Ağustos-Eylül 2022 sayısı çıktı

Haksöz dergisi bu ay iki sayı bir arada olarak yayınlandı. Ağustos-Eylül 2022 tarihli derginin bu sayısında Türkiye'nin Esed rejimi ile yakınlaşma ihtimali üzerine bir soruşturma yer alıyor.

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla yayınını sürdüren Haksöz dergisi birleşik sayı olarak çıktığı Ağustos-Eylül 2022 tarihli 377-378. sayısında Esed rejimi ile yakınlaşma siyaseti konusunda kapaktan uyarıda bulundu: “Zalimlere Meyletmeyin, Yoksa Ateş Size de Dokunur!"

Gündem’de Türkiye'nin bugüne kadarki Suriye siyaseti tahlil ediliyor ve Esed rejimi ile muhtemel bir yakınlaşmanın çözüm getirmeyeceği, bilakis zulüm üreteceği ifade ediliyor.

"Suriye'de Çözüm Arayışı mı Çözülme mi?" konulu soruşturmaya katılan Adem Özköse, Ahmet Varol, Bülent Gökgöz, Mahmut Kar, Mustafa Özcan, Taha el-Gazi, Taha Kılınç ve Yaşar Yavuz Cumhurbaşkanı dahil hükümetin üst düzey kimi mensuplarından son zamanlarda sadır olan Beşşar Esed rejimi ile uzlaşma gerekliliği yönündeki açıklamalarını ve mülteci politikasının bu süreçten etkileneceğini değerlendiriyorlar.

Yahya Fırat, mültecilere yönelik ırkçı siyaseti tahlil ediyor.

Yılmaz Çakır, birkaç günlük ziyaretten çıkarılacak ders ve alınacak hisseler bağlamında İdlib izlenimlerini paylaşıyor.

Emel Rantisi Tunus Devlet Başkanı Said'in diktatörlük yönelimi ile Esed rejimi arasındaki bağı yorumluyor.

Fevzi Zülaloğlu, İblis'le başlayan ırkçılık tarihini ayetler ekseninde günümüzle irtibatlandırarak tahlil ediyor.

Süleyman Ceran, Ekim ayında Bosna'da yapılacak seçimleri ve Bosna'yi bekleyen günleri analiz ediyor.

Lucia Ardovini Mısır'da etkisi devam etmekte olan Rabia katliamının yankılarını ele alıyor. Bir diğer çeviri yazıda Yahya Hamid, Sisi rejiminin Mısır'ı nasıl çöküşe sürüklediğini ortaya koyuyor. Yvonne Ridley ise Amerika demokrasisinin nasıl bir illüzyondan ibaret olduğunu gözler önüne seriyor.

Şefik Sevim, geçtiğimiz günlerde elim bir trafik kazasında Rabbimize uğurladığımız Nimet amca (Hacı Nimet Kaya) hakkındaki yazısında kıymetli büyüklerimizle olan ilişkilerimiz çerçevesinde ders niteliğinde bir muhasebe yapıyor.

Hamza Türkmen, vesayet rejimlerini aşma konusunda öne çıkan çabaları tasnif ve tahlil ettiği yazısında mücadele sürecinde İslamcılık tarihi içindeki yönelimleri ve çözüm arayışlarındaki hikmeti sorguluyor.

Rıdvan Kaya, ölçüsüzlükten ve aşırılıktan kaçınmanın, dengeli ve mutedil olmanın değerini işlediği yazısında müminlerin itidalden ayrılmaması gerekliliğine dair örnekliklere dikkat çekiyor.

M. Hasip Yokuş, tebliğ ve mücadele sürecinde tembelliğe yer olmadığının altını çizdiği yazısında yanlış olanın hata yapmak değil, hiçbir şey yapmamak olduğunu ifade ediyor. 

İsmail Yusuf, ülkedeki ve dünyadaki ekonomik sıkıntılar üzerinden dayatılan finansal teorilerin gerçekçiliğini sorguluyor ve çarpık "refah" anlayışına eleştirel yaklaşım getiriyor.

Murat Kayacan, Kur'an'da itaat kategorilerine dair tematik analizinde Allah'a itaat ile resullere itaat arasındaki bağıntıya işaret ediyor.

Bünyamin Doğruer ve Ahmet Kerim Artuk'un şiirlerine her verilen derginin arka kapağı ise şehadetinin yıldönümü vesilesiyle Seyyid Kutup'a ayrılmış.

İRTİBAT:

0212 524 10 28

haksozdergisi@gmail.com

Haksöz Dergisi Haberleri

Haksöz dergisinin Eylül-Ekim 2024 sayısı çıktı
Haksöz dergisinin Ağustos 2024 sayısı çıktı
Haksöz dergisi 400. sayıya ulaştı
Haksöz Dergisi "Siyonist barbarlığa karşı küresel intifada" manşetiyle çıktı!
Haksöz Gazze gündemini "Mücadele" başlığıyla inceliyor