Haksöz Dergisi Kasım 2012 Sayısı Çıktı

Haksöz Dergisi, Kasım 2012 sayısı “Ergenekon Cephesi 29 Ekim Nöbetinde!” manşetiyle çıktı. Derginin ağırlıklı gündemini yine Suriye oluşturuyor.

HAKSÖZ-HABER

Haksöz Dergisi, “Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla sürdürdüğü aylık yayınında 260. Sayısını yayınladı. Kasım 2012 tarihli derginin manşeti “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” kutlamalarına atıfta bulunuyor: “Ergenekon Cephesi 29 Ekim Nöbetinde!”

Gündem’de 29 Ekim yürüyüşleri üzerinden Ergenekon ittifakının Kemalist Cumhuriyetin asıl varisi olduğu işleniyor. Ankara’daki yürüyüşün engellenmesinin değerlendirildiği yazıda “Kim Daha Cumhuriyetçi Yarışı”nın da doğurduğu acziyet haline dikkat çekiliyor.

Hamza Türkmen, 11-12 Ekim’de düzenlenen “İstanbul Küresel Forumu”nda öne çıkan bir vurgu olarak adalet arayışını yorumluyor. Batılı kalkınma sistemiyle adalet aramanın beyhude olduğuna işaret eden Türkmen, Batı’nın hâkimiyetinden kurtulmak anlamında Başbakan Erdoğan’dan sadır olan sözleri değerlendiriyor.

Derginin Ağırlıklı Gündemi Yine Suriye…

Rıdvan Kaya, Zaman gazetesinde Ahmet Turan Alkan’ın Suriye’den bir fotoğraf karesi üzerinden yazdığı ve muhaliflerle ilgili karamsar bir tablo çizdiği makalesi üzerinden Suriye fotoğrafına nasıl bakılması gerektiğine ilişkin bir analiz yapıyor.

Musa Üzer, Türkiye’deki aydın karakterinin Suriye direnişine yaklaşımını sorguluyor. İslamcı aydınların zihin dünyasına inen Üzer, Ali Bulaç örneği üzerinden Suriye üzerine yazılan yanlış tezleri tek tek ve etraflıca eleştiriye tabi tutuyor.

Suriye’de şehit düşen Ömer Bukerati’nin annesi Şaza Hanım’la yapılan röportaj mümin bir annenin vakur ve örnek duruşunu göstermesi açısından ilgi çekici. Bukerati, Ömer’in iç dünyası kadar, Müslümanların Suriye direnişiyle imtihanı hakkında da açıklamalar yapıyor.

Simon Assaf, Türkiye’dekine benzer şekilde Avrupa solunda yaşanan tar­tışmaya dikkat çekerek Suriye devriminin mezhebî bir kalkışma değil, bir halk hareketi olduğunu ve devrime bizzat Suriye halkının öncülük ettiğini vurguluyor.

Basil Kudat, Humus’ta devam eden kuşatmayı, bizzat Humus’ta bulunan tanıkların gözünden aktarıyor.

Rıdvan Kaya, dergideki ikinci yazısında Kurban organizasyonu için gittiği sınır ötesindeki Suriye kasabalarından izlenimlerini paylaşıyor.

***

Dergide bir röportaj da Hanife Sevde Köse ile yapılmış. Köse, “Arap Devrimlerinde Sosyal Medyanın Rolü” konulu tez çalışması üzerinden Mısır başta olmak üzere Ortadoğu’daki halk ayaklanmalarında sosyal med­yanın etkisine yönelik sorulara cevap veriyor.

Haşim Ay, anadilde eğitim gündemine dair Başbakan Erdoğan ve Burhan Kuzu’nun ifadelerini değerlendiriyor.

Mustafa Siel, bu ay da bir tefsir çalışması ile dergiye katkıda bulunuyor. Siel, Necm Suresinin tefsiri ışığında vahyin korunmuşluğu ve şefaat meselesini ele alıyor.

Fevzi Zülaloğlu, “Vasat Ümmet Duası”yla bir dua örneğini okuyucularla paylaşıyor.

Ayşenur Korkmaz ve Hanife KarasuMuhammad And The Believers” (Muhammed ve İnançlılar) adlı Fred Donner’in “Muhammed yalnızca İslam’ın değil, üç dinin lideriydi.” tezini içeren kitabını değerlendiriyorlar.

Dergide Sezai Arıcıoğlu’nun kale aldığı deneme, Ali Emre’nin Suriye’den iki fotoğrafa dönük yazdığı öykü ve Bünyamin Doğruer’in Suriyeli bir çız çocuğuna ithaf ettiği şiir ilgiyle okunabilir.

Derginin arka kapağı ümmetin Suriye’de şehit düşen muhacir ve genç çocuklarına yönelik bir çalışmaya ayrılmış.

---------

İRTİBAT: 0212 524 10 28 haksozdergisi@gmail.com

Haksöz Dergisine İnternet Üzerinden Abone Olmak İçin TIKLAYIN...

Haksöz Dergisi Haberleri

Haksöz dergisinin Kasım 2024 sayısı çıktı
Haksöz dergisinin Eylül-Ekim 2024 sayısı çıktı
Haksöz dergisinin Ağustos 2024 sayısı çıktı
Haksöz dergisi 400. sayıya ulaştı
Haksöz Dergisi "Siyonist barbarlığa karşı küresel intifada" manşetiyle çıktı!