Haksöz Dergisi Aralık 2020 sayısı çıktı

​​​​​​​Haksöz dergisi, Aralık 2020 tarihli 357. sayısıyla okuyucularının karşısına çıktı.

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz dergisi, Aralık2020 tarihli 357. Sayısında hükümetin hukuk ve ekonomi alanındaki reform vaadini kapağa taşıdı.

Gündem’de politik manevra ile samimi arayış arasında iktidarın reform vaadi ele alınıyor. Reform ihtiyacının yanlış giden süreçler üzerine doğduğu ifade edilerek hiçbir yanlışın kabul edilmemesiyle ortaya çıkan tenakuza dikkat çekiliyor. Bununla birlikte reformun adaleti getirmesi umularak yüzleşmenin şart olduğuna vurguda bulunuluyor.

Hamza Türkmen, reform vaadi ve gerçekler bağlamında kapak konusunu irdeliyor. Yönetimde şeffaflık, adalet, özgürlük imkânı, hesap verilebilirlik ve 3 Y beklentilerinin karşılanması ile bu vaatlerin toplumsal karşılık bulabileceğine işaret eden Türkmen, yazısında sistem değerlendirmesine de yer ayırıyor.

Murat Koç, AK Parti’nin MHP ile imtihanını tahlil ediyor. Bahçeli ile kurulan ilişkinin sürecini değerlendiren yazar, milliyetçi hamasetin AK Parti’yi tüketeceği önermesinde bulunuyor; Müslümanların konuya dair sorumluluklarına dikkat çekiyor.

Bülent Gökgöz, muhafazakârlık ve Kemalizm ilişkisini analiz ediyor. AK Parti’nin askerî vesayetle mücadelesinde elde edilen kazanımların neden daha sonra kaybedilmeye başlandığını yorumlayan yazar, muhafazakârlıkla ilgili kavramsal çerçeve de sunuyor.

Rıdvan Kaya, salgın sürecinin öğrettiklerini kaleme aldığı yazısında nimetin ve şükrün değeri üzerinde duruyor. Musibetten hayırlı dersler çıkarmanın önemine işaret eden Kaya, bu süreç ile ilgili yükümlülüklere dikkat çekiyor.

Gökhan Ergöçün, pandeminin yol açtığı küresel borç krizine dair istatistikî verileri paylaştığı yazısında küresel çapta pompalanan endişe atmosferinin verdiği zararlara işaret ediyor.

Güney Uzun, Bülent Arınç’ın açıklamalarını ve kendisine yönelik tepkileri değerlendirdiği yazısında Berat Albayrak’ın istifası, Demirtaş davası, Osman Kavala, KHK mağdurları hakkında yorumlarını paylaşıyor.

Mehmet Hasip Yokuş, İslamcılığın kavramsal çerçevesine katkıda bulunduğu yazısında “İslamcılık tepkisel bir hareket midir?” sorusunu tartışıyor. İslamcılık ve siyasi ideoloji ilişkisini de çözümleyen Yokuş, “İslamcı mı Müslüman mı?” sorusuna da cevap arıyor.

Mustafa Özdemir, modernite ile post-modernite arasında gençliğin durumunu ele aldığı yazısında doğru bir din dili ve sahih fıkıhlar üretmenin öneminin altını çiziyor.

Hamza Tzortzis ile Yasir Bayram’ın yaptığı röportajda Tzortzis, milli kimlik, milliyetçilik, Avrupa’daki göçmenler ve sorunlar, Batı’da hayat, tebliğ, fikrî gelenek ve liberalizm üzerine sorulara cevap veriyor.

Sam Hamad ve Patricia Karam’dan Suriye gündemi ile ilgili Gökhan Ergöçün’ün çevirdiği yazıların yanı sıra Edna Bonhomme’nin Almanya’nın Afrika’yı adeta bir laboratuvar olarak kullandığı 1900’lü yıllarda insanlar üzerinde yaptığı aşı deneyleri ile ilgili yazısını İsmail Şenbaş dergi okuyucuları için çevirdi.

Necdet Ömer Özer, karikatür krizinden hareketle “istihza” ve “mizah” konusunda kavramsal bir çalışma ile dergide yer alıyor.

Şefik Sevim, ‘aziz bir dost’ olarak nitelediği Abdurrahman Polat amcanın vefatı üzerine hislerini içtenlikle paylaşıyor.

Zafer Ergat, Murat Kayacan’ın “Kur’an’da Hz. Salih ve Semud Toplumu” adlı kitabını analiz ediyor. Detaylı olarak incelediği kitaba dair kanaatlerini de aktarıyor.

Derginin son sayfasında Bünyamin Doğruer’in bir şiirine yer veriliyor.

ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

İRTİBAT: 0212 524 10 28
haksozdergisi@gmail.com

Haksöz Dergisi Haberleri

Haksöz dergisinin Aralık 2024 sayısı çıktı
Haksöz dergisinin Kasım 2024 sayısı çıktı
Haksöz dergisinin Eylül-Ekim 2024 sayısı çıktı
Haksöz dergisinin Ağustos 2024 sayısı çıktı
Haksöz dergisi 400. sayıya ulaştı