13 Nisan 2009'da gözaltına alınan Mehmet Haberal tutuklandığı gün olan 17 Nisan 2009'da kalp rahatsızlığı iddiasıyla Metris Cezaevi'nden İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'ne getirilerek tedaviye alındı. Haberal, 483 gündür bu hastanede tutulurken ilginç bir bilgiye ulaşıldı. Kalp ritim bozukluğu bulunduğu iddia edilen Haberal'la aynı gerekçeyle bu kadar uzun süre Kardiyoloji Enstitüsü'nde hiç çıkmadan yatan bir başka hasta örneği yok.
Prof. Haberal hastaneye yatırıldıktan, 6 ay sonra, 5 kişilik bir doktor heyeti tarafından yapılan kontrolü ardından taburcu olabileceği yönünde rapor hazırlanmıştı. Bu raporun hemen ardından hazırlanan bir başka raporda ise, "Hayati risk taşıyor" denilmiş ve Haberal hastanede yatmaya devam etmişti. Haberal Adli Tıp'ta yapılmak istenen tetkikleri kabul etmemişti.
Haberal'ın 'kalp ritim bozukluğu' gerekçesiyle yattığı İstanbul Üniversitesitesi Kardiyoloji Enstitüsü'ndeki 304 numaralı odaya 20 metre uzaklıkta ve odanın camından rahatlıkla görülebilen bir ofis açtığı belirlenmişti. Bakibey Sokak'taki ofiste, Haberal'ın 8-10 adamı ve yeğenleri sürekli nöbet tutuyor. Haberal'ın dışarıdan kebap siparişi bile verdiği öğrenilmişti.
"6 AYDAN FAZLA KALANI HATIRLAMIYORUM"
Haberal'ın 483 gündür hastanede olduğunu hatırlattığımız İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Esntitüsü Müdürü Prof. Dr. Erhan Kansız'a, Haberal kadar hastanede uzun kalan başka bir hasta olup olmadığını sorduk. Kansız, "Hangi hastanın ne kadar yattığına dair elimizde bir istatistik yok. Ben 6 ay cerrahide yatan bir hasta hatırlıyorum. Başka da aklıma gelmiyor. Mehmet Haberal'ın en fazla yatan hasta olup olmadığına yönelik bir bilgiye sahip değilim. Fakat şu gerçek ortadaki Mehmet Haberal'ın tedavisi hastanemizde devam ediyor. Kalp ritim bozukluğunun yanı sıra başka hastalıkları da çıktı. Ayrıntıları vermem doğru değil" dedi. (Vakit)