Gündemdeki meselelere dair ne okuyabiliriz?

Mehmed Göktaş, yaz aylarına girerken gündemdeki konulara dair güncel bir okuma listesi aktarıyor.

Mehmed Göktaş / Doğruhaber

En son okuduklarım, size de tavsiye ederim

İnşallah bundan sonra okuduğum kitaplardan gerekli gördüklerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım.

Çoktandır Kur’an çalışmalarıyla birlikte Yahudilik ve Hıristiyanlık üzerinde yoğunlaştığımı bir araya geldiğimiz dostlar biliyorlar.

Aslında bir disiplin ve düzen içinde tavsiye etmek daha güzel olur ama biz yine de sondan başlayalım.

Yahudilik ve Tevrat üzerinde çalışma yapacaklara öncelikle Pınar Yayınlarından çıkan Prof. Baki Adam’ın Tevrat isimli çalışmasından başlamalarını tavsiye ederim.

Ardından yine aynı yayınevinden Baki Adam’ın diğer kitabı Yahudilik ve Hıristiyanlık Açısından Diğer Dinler de güzel bir çalışma.

Bu konuda son okuduğum Doç. Yasin Meral’e ait Yahudi Kaynakları Işığında Yahudilik eserini çok daha doyurucu ve geniş bir çalışma olarak buldum.

Yasin Meral hocanın bir önce okuduğum kitabı “Samiri’nin Buzağısı” gerçekten çok orijinal bir çalışma. Yahudilik üzerine yoğunlaşan yazarın diğer eserlerini de temin ettim ama henüz okuyamadım, sıraya koydum.

Hıristiyanlık üzerine yapılan çalışmaları da gücümün yettiği kadar takip etmeye çalışıyorum. Son okuduklarımdan başlıyorum tavsiye etmeye.

Doç. Zafer Duygu, bu konuda çok çalışan, üreten bir akademisyen.

“İsa, Pavlus ve İnciller” isimli çalışmasını mutlaka okumanızı tavsiye ederim. Yine Zafer Duygu’dan okuduğum;

“İnciller Güvenilir Metinler mi?”

“Hıristiyanlık ve İmparatorluk”

“İslam ve Hıristiyanlık” isimli çalışmaları da birbirini tamamlayan eserler.

Prof. Şinası Gündüz’e ait “Hristiyanlığın Mimarı Pavlus” ile TDV’den çıkan “Hıristiyanlık” isimli çalışma da çok öz ve doyurucu bir çalışma.

Hz. İsa’yı anlatan ve Amerika’da en çok satanlar listesindeki Reza Aslan’a ait ZELOT isimli çalışmayı da mutlaka görmenizi tavsiye ederim.

Şimdilik Yahudilik ve Hıristiyanlık hakkındaki tavsiye edeceklerim bu kadar. Belki bazılarımız bunları çok görebilirler ama eğer bu konularda bir şeyler bilmek, konuşmak ve yazmak istiyorsak kulaktan dolma bilgilerin yeterli olmadığını iyi bilelim.

Peygamber Aleyhisselam’ın hayatına stratejik ve siyasi anlamda bakan, alışılmışın dışında orijinal tespitler görmek isteyenlere de Vadi Yayınlarından çıkan Wadah Khanfar’a ait İLKBAHAR isimli eseri okumalarını tavsiye ederim.

Son olarak elime aldığım ve okumaya başladığım Vahdettin İnce hocamızın çevirisiyle Ekin yayınlarından çıkan yiğit komutan Yahya Sinvar’a ait DİKEN ve KARANFİL Filistin’in bilinmeyen hikayesini anlatıyor.

Selam ve dua ile.

Yorum Analiz Haberleri

2024 senesinde coğrafyamızdaki siyasi olaylar
Birleşmiş Milletler neden yeni Suriye'de rol almamalı?
Suriye Devrimi'ne Kur’an penceresinden bakış
İran kendi ipini çekiyor…
Ekran karşısında beyni çürüyen bir nesil...