Grup Yürüyüş Diyarbakır Farabi İmam Hatip Lisesindeydi

Diyarbakır’da “Suriye Halkıyla Yardımlaşma ve Dayanışma” programı gerçekleştirildi. Programda Suriyeli yoksullar yararına kermes de düzenlendi.

Diyarbakır’da Farabi İmam Hatip Lisesi öncülüğünde “Suriye Halkıyla Yardımlaşma ve Dayanışma” programı düzenlendi.  Farabi İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği’nin organize ettiği programa Grup Yürüyüş ezgileriyle katılırken, Gazeteci Adem Özköse de bir konuşma yaptı.

Ahmet Maruf Demir’in sunduğu program, Muhammed Ali Cihan ve Ömer kardeşimizin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mealiyle başladı.

Okulun bahçesinde kurulan stantta gerçekleştirilen programda öğrenciler Grup Yürüyüş’ün güzel müzikleriyle coştular.

Program Adem Özköse’nin konuşmasıyla sürdü.

İmam Hatipli gençlere Cumhuriyetin kurulduğu dönemde yaşanan zulümlerden bahseden Özköse, Cumhuriyet kadrolarının ezan başta olmak üzere büyük zulümler yaptıklarını anımsattı.

Özköse,  öğrencilere zaman zaman sorular da sordu.

Kürtlere yapılan zulümlere değinen Özköse, “Bu ülkede insanlar sırf Kürt oldukları için eziyet gördüler ve köyleri yakıldı.” dedi ve ekledi: “Misakı Milli sınırlarının hiçbir kutsallığı yoktur”

İslam coğrafyasındaki direnişlerle sözlerine devam eden Özköse, “İhvan gençlerinin ve Suriye gençlerinin davaları olduğu gibi sizinde dava ve derdinizin olması lazım. Sizin yaşınızdaki gençler Suriye ve Mısır’da devrim yapıyorlar. Destan yazıyorlar.” Dedi.

Mısır’da bir gençlerle telefonla yaptığı görüşmede kendisini etkileyen bir anekdotu paylaşan Özköse, Kahire’de Ramazan ayında Rabia direnişi devam ederken meydandaki 17 yaşındaki genç Adem Özköse ile telefon konuşmasında “biz burada iftarımızı birazdan açacağız, sahurda ise cennete gideceğiz” dediğini aktar.

Etkinlik-Eylem Haberleri

Bursa’da Gazze nöbeti devam ediyor
Çocuklar "Hayat Namazla Güzeldir" sloganlarıyla yürüdü
Aksa Tufanı ve kazanımları
Özgür-Der Üniversite Gençliği programlarına başladı!
Diyarbakır Özgür-Der Gençlik Çalışmaları başladı