GOP Özgür-Der'den Muhacir Çocuklara Tiyatro Etkinliği

Gaziosmanpaşa Özgür-Der girişimi, muhacir Suriye’li ailelerin çocuklarına tiyatro etkinliği gerçekleştirdi.

Ömer Bitlis / Haksöz Haber

Gaziosmanpaşa Özgür-Der girişimi, 23 Şubat Pazar günü, semtlerinde yaşayan muhacir Suriye’li ailelerin çocuklarına tiyatro etkinliği gerçekleştirdi.

Etkinlikte hedeflenen amaç muhacir kardeşlerimize ensar olmaya çalışan bizlerin, çocuklarının da ensar olabilme bilincini kuşanması, muhacir çocukların yalnız olmadığının, bulundukları ortamda yabancı değil asli unsur olduklarının hissiyatının verilmesi, bizlere yük değil üzerimize emanet olduklarının rahatlığını yaşamaları idi.

Saat 11.00 da evlerinden alınan çocuklarımız, Gaziosmanpaşa Ferih Egemen sahnesinde gösterimde olan “Karagöz tatlıcı” oyununa götürüldü. Yaklaşık bir saat süren oyundan sonra Küçükköy Asır-Der lokaline getirilen çocuklarımıza yemekleri yedirildi. Ensar çocuklarla, muhacir çocukların beraber oynadıkları oyunlarla gün devam etti. Muhacir çocukların gerek yolculuk esnasında, gerekse diğer zamanlarda yaşadıkları neşe ve çoşku Grup Yürüyüş’ün arapça ezgilerine yaptıkları katılım bizlere verilebilecek en büyük hediyeydi. Bizler ise bu mutluluğumuza karşılık onları sevindirebilmek adına çaba içerisindeydik. İnşaalllah bunu başarabilmiş ve son yıllarda yaşadıkları travmayı üzerlerinden atabilmeleri için katkıda bulunabilmiş olmanın ümidini yaşamaktayız...

Programa katkıları bulunan arkadaşların ecirlerini Rabbimizden niyaz ediyor, ayrıca bizlere kapılarını açan, bir sonraki programı yetişkinlere yönelik yapmamızı isteyerek bizleri uğurlayan, Büyükşehir Gaziosmanpaşa sahnesi idari amiri, Nihat abimizden Allah razı olsun diyoruz.

Etkinlik-Eylem Haberleri

Bursa’da Gazze nöbeti devam ediyor
Çocuklar "Hayat Namazla Güzeldir" sloganlarıyla yürüdü
Aksa Tufanı ve kazanımları
Özgür-Der Üniversite Gençliği programlarına başladı!
Diyarbakır Özgür-Der Gençlik Çalışmaları başladı