HAKSÖZ HABER
Sosyal medya araçları insanların gündelik problemleri ve karşılaştıkları olayları aktarmada önemli bir rol oynuyor. Yapılan iyiliklerin de yayılma imkanı bulduğu medya araçları, sergilenen güzel örneklikleri çoğaltmak ve insan olmanın erdemini hatırlatmak için bir vesile aracı haline geliyor.
Irkçı tavır ve söylemleri ile göçmenlere dönük nefret kampanyaları yürüten siyasi, gazeteci ve şahısların söylemlerinin gerçeklikten uzak olması bir yana insan olmaya dair kötü bir örneklik aksettirmesi birçok konuda 'gerçeğe erişimde' büyük bir soruna neden oluyor.
Öte yandan gizli ve gönülden gelen iyilikleri ile gönülleri ısıtan insanların var olduğunu yine aynı sosyal mecralardan öğrenmek mümkün olabiliyor.
Eyüp Ensar Uğur adlı sosyal medya kullanıcısı, babasının gönülden ve gizli yaptığı iyiliklere olan tanıklığını şu şekilde aktarıyor:
"Yıl2012. Babam, Suriyeli bir aileye alt katındaki daireyi vermişti. Arkadaşlarla kira miktarını toplayıp Suriyeli genç babaya verirdim. 2.5yıl sonra kendi istekleriyle evden ayrıldıkları zaman babamın hiç kira almadığını öğrendim. Babama nedenini sorduğumda: mültecilerden para mı alınır demişti. O dönemde 6-7 yaşlarında olan Suriyeli Oğlanlara torunlarım derdi babam. Onlarla camiye giderdi. Bugün artık iki yakışıklı genç olan delikanlılar, babaları ile birlikte Salih amcalarına vefa ziyaretine gitmişler. Mezarı başında dualar okumuşlar. Bana da gurbetten gözyaşları düştü. O Suriyeli aile gibi 4 yıl sonra ben de muhacir oldum. Böylece mültecilerin mahrumiyetlerini, yalnızlıklarını, özlemlerini en derinden tattım . Uzatılan bir elin, bir tebessümün dahi anlamını dışlananlar bilir. Allah'ın, babama ömrü ahirinde böyle bir iyiliği nasip etmesine şükrediyorum."