GGM'ye gönderilen Türkmen muhalif serbest bırakıldı

Uluslararası koruma statüsü ile Türkiye’de bulunan ancak evinden alınarak Geri Gönderme Merkezine götürülen Türkmen muhalif Bayram Allalyyev serbest bırakıldı.

Evli ve iki çocuk babası olan Bayram Allalyyev, Türkmenistan’daki yönetime muhalif olduğu için uğradığı zulümden kaçarak Türkiye’ye sığınmıştı. 

Dün ikamet ettiği evinden alınarak Geri Gönderme Merkezine götürülen Allalyyev'in, Türkmenistan’a geri gönderilmesi halinde ağır işkencelerle, telafisi mümkün olmayan hukuksuzluklarla karşılaşmasının kuvvetli ihtimal olduğu belirtilerek yetkililere çağrıda bulunulmuştu.

Haksöz-Haber'in gündemleştirmesi ve sosyal medya kullanıcılarının tepkisi üzerine harekete geçen yetkililer büyük bir vebalin önüne geçerek Allalyyev'in deport edilmesini önlediler. 

Hukuk Haberleri

Boykot çağrılarına ilişkin resen soruşturma başlatıldı
Mahkemeden mülakat ayıbına 9. kez durdurma kararı 
Provokatif sokak röportajlarıyla bilinen Arif Kocabıyık gözaltına alındı
İdari mahkemeye göre Doğu Türkistan'da zulüm yokmuş!
8 ay önce GGM'ye gönderilen Özbek aileden haber alınamıyor.