Gençler Suriye’ye Destek İçin Sabah Namazında Toplandı

Suriye İntifadası’nın 5. Yıldönümü nedeniyle eylemler gün boyu sürerken gençler de Türkiye’nin bir çok ilinde sabah namazında toplanıp Suriye devrimine destek açıklamasında bulundular.

Sosyal medya üzerinden örgütlenen gençler Türkiye’nin bir çok ilinde sabah namazında bir araya gelip Suriye devrimine destek eylemi yaptılar. 35 ilde düzenlenen sabah namazı buluşmasında okunan basın açıklamasında Suriye halkının 5 yıldır kahramanca direndiğine vurgu yapıldı. İstanbul-Üsküdar Mihrimah Sultan Camii’nde düzenlenen programda konuşan Gazeteci Adem Özköse,  Esed’in varil bombalarının Suriye halkını teslim alamadığını, Suriyelilerin direniş iradelerinin her türlü bombadan, silahtan daha güçlü olduğunu belirtti. Özköse’den sonra söz alan Suriyeli devrimci Mahir Hariri ise Suriye devriminin  5 yıl sonra da dipdiri ayakta olduğuna dikkat çekerek “zafere kadar devrim yürüyüşümüz sürecek” dedi. Suriyeli Müslümanların zaferi için yapılan duanın ardından aşağıdaki basın açıklaması okundu: 

Basın Açıklaması:

Yıllarca Baas diktatörlüğünün yönetimi altında yaşamak zorunda kalan Suriye halkı, 15 Mart 2011 tarihinde zulüm düzenine isyan etti. Hürriyet, adalet ve onur için sokak gösterileriyle başlayan Suriye İntifadası, Esed yönetiminin gösterilere acımasız bir şekilde müdahale etmesi üzerine silahlı direniş evresine geçti. 

Esed yönetimi kimyasal silahlar ve varil bombalarıyla diktatörlüğe karşı başkaldıran Müslüman Suriye halkını teslim alacağını düşünse de Suriye halkı ödediği bütün bedellere rağmen teslim olmadı. Bundan dolayı biz Suriye’ye baktığımızda yılmadan direnen, teslim olmayan bir halk görüyoruz. Biz Suriye’ye baktığımızda her günü bir kahramanlık, insanlık dersi olan geride bırakılmış mücadele dolu 5 yıl görüyoruz. Evet bu 5 yıl içinde belki Baas yönetimi yıkılmadı; fakat Suriye halkı da her şeye rağmen zalimlere boyun eğmedi. İran’a, Hizbullah’a ve IŞİD’e rağmen hürriyet iradesini kaybetmeyen Suriye halkının bugün 5. yılına girecek intifadası, Ümmet-i Muhammed’in geçmişine altın harflerle yazılmış şerefli bir tarihtir.

Bizler Türkiyeli gençler olarak Suriye devrimini desteklemekten onur duyduğumuzu ve Suriye İntifadası’nı Filistin İntifadası’ndan ayırmadığımızı belirtmek istiyoruz. Şehit Ebu Abdullahların, Abdulkadir Salihlerin, Ebu Tayyip dedelerin temsil ettiği mutedil devrimcilerin zalimlere karşı verdikleri mücadele ile gurur duyuyoruz. Her ne olursa olsun adalet, insanlık, vicdan ve İslam hukukunun kurallarına riayet eden gerçek mücahidleri, kardeşlerimizi selamlıyoruz.

Direnin ey Şam’ın, Halep’in, İdlip’in kahramanları… Direnin ki, Allah sizlerin elleriyle zalimleri cezalandırsın. Direnin ki masumlar gülsün, düşmanda hakkı kalanların kalpleri ferahlasın. Direnin ki Allah Ümmet-i Muhammad’e zafer sevinçleri yaşatsın…

İntifadanın 5. Yılı’na girerken Suriye halkının hürriyet mücadelesini tebrik ediyor, şehitlerimize de Allah’dan rahmet diliyoruz. Müslüman halkımızı, özellikle de gençliği intifadanın 5. Yılında Suriye devrimine daha fazla destek vermeye çağırıyoruz. 

Haber: Hasan Kartal

Etkinlik-Eylem Haberleri

Diyarbakır Özgür-Der Gençlik Çalışmaları başladı
Ali Emre: “Gazze’nin bize değil, bizim Gazze’ye ihtiyacımız var”
Saraçhane'de eller Gazze için semaya kalktı: Lübnan halkının yanındayız!
Özgür-Der Gazze’de yemek ve temiz su dağıtımını sürdürüyor
Muşlu Müslümanlardan "Seccadeni Al Gel" etkinliği