Genç Birikim’in 225. sayısı çıktı!

Genç Birikim dergisinin Mart 2021 sayısı 'Davet' dosyası ile çıktı.

Olayları, İslamî bakış açısıyla analiz eden ve okuyucularına aktaran Genç Birikim dergisinin Mart 2021 tarihli 225'inci sayısı çıktı.

Araştırmacı-Yazar Ali KAÇAR, “Türkiye’nin Kuşatılması ve ABD?” başlıklı yazısında; ABD’nin, bu çevreleme faaliyetinin nedenleri üzerinde durmuş ve Türkiye’nin kuşatılması ile ilgili çarpıcı örnekler vermiş.

Dergide bu ay, dosya konusu olarak “davet” seçilmiş.

Haydar ÖZALP, “Davetçinin Niyeti, Davetteki İstikametidir” başlıklı yazısında; neye davet ettiğini bilmenin, davetin anlamının, okumanın, düşünmenin ve yaşamanın üzerinde durmuş.

Gökhan DURMAZ, “Davette Bazı Usuller, Yöntemler” başlıklı yazısında; bir kimsenin iman etmesiyle üzerine aldığı sorumluluklardan birisinin de inandığı davayı tüm insanlığa en güzel biçimde ulaştırmak olduğunu vurgulamış.

Taşkın ÖNEL, “Tebliğe Adanmış Ömürler: Sultanlar ve Komutanlar” başlıklı yazısında; bizlere, İslam tarihinde davet yoluna ömürlerini adamış olan komutan ve yöneticileri tanıtmış.

Dr. Hüseyin DURMAZ, “Davet Üzerine...” başlıklı yazısında; hayatın anlamına dair değerlendirmelerde bulunmuş.

Harun AKÇA, “Davet mi Dediniz?” başlıklı yazısında; iman edenlerin hem İslam’ı yaşamaktan hem de İslam’ı başkalarına en güzel bir şekilde ulaştırmakla sorumlu olduklarını hatırlatmış.

Yunus DURMAZ, “Unutulan Sünnet: Davet” başlıklı yazısında; Davet sorumluluğumuzun, günümüzde tam olarak yerine getirilememe nedenlerini bizlere aktarmış.

Fatih PALA, “Davetçinin Önündeki Sinsi Tuzaklar Nelerdir?” başlıklı yazısında; Fethi Yeken’in, “Davet Yolunda Dökülenler” başlıklı kitabını esas alarak; davet yolunda tökezleme nedenleri ve bunun tedavi yöntemleri üzerinde durmuş.

“Feyza Acısu Anısına…” başlıklı bölümde; 13 Mart 2016 tarihinde Ankara–Kızılay’da meydana gelen bombalı saldırıda henüz 21 yaşındayken şehid olan Gazi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği 4. sınıf öğrencisi Feyza Acısu kardeşimizin anısına, şehadetinin beşinci yıl dönümünde hakkında kaleme alınan duygu yüklü yazılara yer verilmiş.

Dergide, ayrıca; The New York Times’ta Mayyu Ali imzası ile yayınlanan “Myanmar’daki Darbeden Sonra Rohingyalıları Neler Bekliyor?” başlıklı bir yazının İsmail CEYLAN tarafından çevirisi, Ahmet İMAMOĞLU’nun “Kulluk Sürecinde Yol İşaretleri”, Zehra İMAMOĞLU’nun “Musibetler Karşısında Mü’minin Tavrı: Sabır”, Sedef BAĞDAT’ın “İnsana Manevi ve Psikolojik Yaklaşım”, Harun AKÇA’nın “Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın Dünü, Bugünü, Yarını” ve Hakverdi DOĞRU’nun “Dünyevileşme” başlıklı yazıları yer almış.

www.gencbirikim.net

gencbirikimdergisi@gmail.com

Kültür Sanat Haberleri

Genç Birikim dergisinin Aralık 2024 sayısı çıktı
Vatanına dönerken yaşadıkları kadar ağır değildi yükü
“Made in Gaza: From Ground Zero” Savaş bölgesinde mahsur kalan film yapımcılarının sesi oluyor
Taksim Camii Filistin Kitap ve Kültür Günlerine ev sahipliği yapacak
Ümraniye Kitap Fuarı cumartesi günü başlıyor