Genç Birikim dergisinin Mayıs sayısı çıktı

​​​​​​​Gündemdeki konuları ve olayları İslamî bakış açısıyla analiz eden ve yorumlayan Genç Birikim Dergisinin Mayıs 2021 tarihli 227'nci sayısı çıktı.

Genç Birikim dergisinin bu sayısında;

Araştırmacı-Yazar Ali KAÇAR “Sevr’den Montrö’ye Boğazlar Meselesi-I” başlıklı yazısında; Sevr, Lozan ve Montrö Anlaşmaları hakkında gerçekleri gün yüzüne çıkartmış.

Bu ay dosya konusu, “Ümmet Olmak - Ümmet Bilinci” olarak belirlenmiş.

Haydar Özalp “İslam Ümmetinden Cahili Ulusçuluğa” başlıklı yazısında; Ümmet şuurunun önemi üzerinde durmuş.

Gökhan Durmaz “İnsanlığın Kurtuluşu İçin Kaçınılmaz Bir Kader: Ümmet Olmak” başlıklı yazısında; Ümmet olmanın, bir medeniyet inşa etmek ve bu medeniyetin kendine özgü niteliklerini dışarıya yansıtmak anlamına geldiğini ifade etmiş.

Mümine KARAKUŞOĞLU “Yeniden Dirilmenin Yolu: Ümmet Olmak” başlıklı yazısında; Müslüman ümmetin, yaşadığı toplumda; takvanın, ahlak ve faziletin, hak ve adaletin yaşayan şahitleri olmak zorunda olduğunu dile getirmiş.

Taşkın Önel, “Haçlılar Karşısında Ümmet” başlıklı yazısında; Günümüzde Müslümanların, tam da Batı’nın istediği kıvama gelmiş ve teslim olmuş durumda oldukları, Batı’nın, Haçlı dünyasının, yenilmez olduğunu peşinen kabullendikleri ve bu durumdan kurtulmak için hiçbir faaliyette bulunulmadığı uyarısında bulunmuş.

Fatih Pala “Ezgi ve Marşlarımızda “Ümmet” Vurgusu” başlıklı yazısında; Özellikle 80’lerden itibaren yayınlanan bazı ezgi ve marşlardan ümmet, vahdet ve kardeşlik konularıyla ilgili kesitler sunmuş.

Harun Akça, Kaybolan “Ümmet”i Arıyoruz!” başlıklı yazısında; Dengesini kaybetmiş saatin sarkacı gibi ümmetin, bir uçtan öbür uca savrulduğunu, başımıza gelenlerin çoğunun, işin merkezini, ortasını göremememiz ve bilemememizden kaynaklandığını vurgulamış.

İclal TUNÇ “Bu Zamanın Ümmeti” başlıklı yazsında; Ümmet kavramının yeniden diriltmesi ve elimizden gelenin değil, çok daha fazlasının yapılması gerektiği uyarısında bulunmuş.

Rüfeyde DURMAZ “Adı Ümmet Olsun” başlıklı yazısında; Duamızın, gayretimizin ve hasretimizin; en hayırlı ümmet olarak tüm insanlığa kurtuluş güneşi olunması yönünde olduğunu belirtmiş.

Ayrıca Furkan Keser’in “Ramazan’a ‘Elveda’ Derken ve Malum Süreç Üzerine”, Cefai Demirel’in “Günahlarınızın Örtüsünü Açmayın (Açıklamayın)!”, Ali Akar’ın “Kur’an’da Bahçe Sahipleri ve Günümüz Müslümanları ve Remzi Korkmaz’ın “Eleştiri Ahlakı” başlıklı yazıları, İsmail Ceylan’ın “Afganistan’da Haşhaş Üretimi ve Multimilyar Dolarlık Çok Uluslu Uyuşturucu Ticareti” başlıklı çevirisi ve Mervenur DURMUŞ’un “Tahiyyat” başlıklı şiiri dergide yerini almış.

Kültür Sanat Haberleri

Genç Birikim dergisinin Aralık 2024 sayısı çıktı
Vatanına dönerken yaşadıkları kadar ağır değildi yükü
“Made in Gaza: From Ground Zero” Savaş bölgesinde mahsur kalan film yapımcılarının sesi oluyor
Taksim Camii Filistin Kitap ve Kültür Günlerine ev sahipliği yapacak
Ümraniye Kitap Fuarı cumartesi günü başlıyor