Gebze'den Suriye'ye Yardım Tırı

Gebze İnsan ve Medeniyet Hareketi, “Suriye için 1 Tır Un” kampanyasında toplanan yardımlarla kumanya yardımlarını İdlib’e bağlı Atme kasabasında bulunan yetim ve dulların kaldığı kampta dağıttı.

Gebze İMH yetkilisi Said Kotan, dört gün boyunca Suriye’de kalarak yardımların dağıtımına eşlik etti.

İnsan ve Medeniyet Hareketi’ne bağlı Genç Hareketin öncülüğünde başlayan “7 Gün 7 Tır” kampanyası, İnsan Vakfı’nın başlattığı yardım kampanyası ile Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde bulunan dernek ve vakıfların desteğinde gerçekleştirildi. İnsan ve Medeniyet Hareketi Gebze de, yardım kampanyasına “Suriye için 1 Tır Un” sloganı ile yola çıkmıştı. Kampanyayla kısa bir süre içinde 1 Tır Un kuru gıda ve lojistik malzemeye yetecek kadar yardım elde edildi.

YARDIMLAR ATME’DEKİ YETİMLER KAMPINDA

Yardım Tır’ı ile birlikte Suriye’ye giren Gebze İnsan ve Medeniyet Hareketi yetkilisi Said Kotan, Gebze’den toplanan yardımları Atme kasabasındaki yetim ve dulların bulunduğu kampta dağıttıklarını söyledi. Said Kotan, “Yardım Kampanyamız beklediğimiz şekilde ilgi gördü. Bu çerçevede 808 torba 25 kiloluk 96 Torba 50 Kiloluk unu sınırın Suriye tarafındaki İdlib’e bağlı Atme kasabasına ulaştırdık. Kasaba’da 52 adet kamp bulunuyor. Yardımı dulların ve yetimlerin bulunduğu kampa ulaştırdık. Burada 110 kadın 300’ün üzerinde çocuk bulunuyor. Kamp içinde bulunan prefabrik 5 sınıflık bir okula yardımları depolayarak dağıtıma hazırladık. İnsan ve Medeniyet Hareketi’nin diğer şubeleri tarafından gönderilen kuru gıda, su ve temizlik maddesi yardımlarını da her çadıra bir kumanya paketi düşecek şekilde dağıttık” dedi.

ELEKTRİĞİ OLMAYAN KAMPA JENERATÖR ALINDI

Yardımların dağıtıldığı İdlib’e bağlı Atme kasabasındaki izlenimlerini de anlatan Said Kotan, “Kadın ve çocukların bulunduğu bu kampın elektriği bulunmuyordu. Özellikle çocuk kaçırma olaylarının yaşanmaması için güvenlik amacıyla çadırın etrafının tel örgü ile çevrilmesi gerekiyordu.  Bu sebeple gönderilen nakdi yardımın bir kısmını lojistik yardıma çevirdik. Kampın etrafının 430 Metrelik iki metre yüksekliğinde tel örgü ile örülmesi için çalışmalar başlattık. 160 Kvt’lık bir jeneratör alımı gerçekleştirdik. Kamp içerisinde sadece bir çadıra araba aküsünden sağlanan elektrik ulaşabiliyordu. Şu anda kamptaki 120 çadırın tamamına elektrik verilebiliyor. Kampta genel olarak kadınlar ve çocuklar bulunduğu için hem kreş hem mescit olarak kullanılabilecek bir çadır kurduk. Çocuklar için Suriye içinden oyuncak alışverişi yaparak oyuncak dağıtımı yaptık. Sevinçleri görülmeye değerdi” diye konuştu.

GEBZE’YE TEŞEKKÜR

Kotan şöyle devam etti: “Yardımların daha iç bölgelere ulaştırılabilmesi için bulunduğumuz kampı bir lojistik merkeze çevirme kararı aldık. Suriye’den dört güvenilir insanı bu konu ile ilgili görevlendirdik. Çatışmaların yoğun olduğu Halep, Hama ve Humus gibi bölgelere de yardımın ulaştırılmasını, Okula yığdığımız malzemenin ellerinde tutulmaması gerektiğini belirttik. 4 gün kaldığımız yardım faaliyeti dönüşünde kendilerine sorumluluk yüklediğimiz Suriyelilerin çatışmalar sakinleşince yardımları Hama’nın dağlık bölgelerinde yaşayan insanlara ulaştırdıklarını öğrendik. Kampta yaşayan mağdur insanlar kampanyamıza destek veren tüm Gebze halkına şükranlarını iletmemi istedi. Yardım kampanyamıza destek veren tüm Gebzelilerden Allah razı olsun” 

Etkinlik-Eylem Haberleri

Bursa’da Suriye devrimi ve Gazze konuşuldu
"Sürünün İçinde Dijital Dünyaya Bakışlar"
Başakşehir’den Gazze direnişine bin selam!
Adana Özgür-Der’de “Emperyalizm ve Siyonizm İlişkisi” konferansı düzenlendi
Özgür-Der Gençliği “İslami Perspektiften Psikoloji” kitabını değerlendirdi