Gebze’de Ümmet İftarı Gerçekleştirildi

Gebze’de Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen “Ümmet İftarı” Çoban Mustafa Paşa Külliyesi yanında kurulan Mısır Çadırı’nda yapıldı.

Gebze’de çok sayıda dernek ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen “Ümmet İftarı” Çoban Mustafa Paşa Külliyesi yanında kurulan Mısır Çadırı’nda yapıldı.

Mısır, Suriye ve dünyanın değişik yerlerindeki mazlum ve Müslümanlarla dayanışma  amacıyla gerçekleştirilen Ümmet İftarına katılan Gebzeliler, bir simit, üç hurma ve sudan oluşan menüyle iftar açtı. İftar programı Gebze Kent Meydanı’nda bir haftadır devam eden ve darbeye karşı direnen Mısır halkına destek amacıyla açılan Mısır Çadırı’nın kapanış gününde gerçekleştirildi.

İftar programına Gebze Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu’na üye dernek ve sivil toplum kuruluşu yetkilileri ile çok sayıda Gebzeli katıldı. İftar sonrası okunan Fetih Suresi’nin ardından yapılan toplu duada başta Adeviyye Meydanı’nda direnen Mısır halkı olmak üzere, Suriye ve dünyanın değişik yerlerinde zulme karşı mücadele veren mazlum halklar için dua ve niyazda bulunuldu. Program akşam namazının kılınmasıyla sona erdi.

Etkinlik-Eylem Haberleri

Bursa’da Gazze nöbeti devam ediyor
Çocuklar "Hayat Namazla Güzeldir" sloganlarıyla yürüdü
Aksa Tufanı ve kazanımları
Özgür-Der Üniversite Gençliği programlarına başladı!
Diyarbakır Özgür-Der Gençlik Çalışmaları başladı