Gazze'nin kuzeyindeki Filistinlilerin sürgünü devam ediyor

İşgal ordusu Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na önceki gün yeniden başlattığı kara saldırılarıyla birlikte bölgedeki Filistinlileri sürgüne zorluyor.

Katil İsrail'in saldırılarına, açlığa ve bombardımanlara rağmen topraklarından ayrılmak istemeyen Gazze'nin kuzeyindeki Filistinliler, yeni bir sürgünle karşı karşıya.

Gazze'nin kuzeyindeki bazı yerlere yeni bir kara saldırısı başlatan işgal ordusu, bölgedeki Filistinlileri zorla yerlerinden çıkarmaya çalışıyor.

İsrail saldırıları, başta Cibaliya Mülteci Kampı olmak üzere Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun ve Beyt Lahiye bölgelerinde yoğunlaşıyor.

Bölgedeki Filistinli gazetecilerin aktardığına göre, işgal ordusu, bölgeyi hava saldırılarının yanı sıra top atışlarıyla da vuruyor.

Öte yandan İsrail ordusu, Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki Filistinlileri bölgeden ayrılmaya zorlamayı sürdürüyor.

İşgal Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, X hesabından yaptığı paylaşımda, Cibaliya Mülteci Kampı'na yeni saldırılar düzenleneceğini belirtti.

Adraee, bölgedeki halktan yerlerinden ayrılarak güneye gitmelerini istedi.
 

Saldırılara ve kıtlığa rağmen 250 bine yakın Filistinli evlerini terk etmedi

İsrail'in saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023'ten önce Gazze'nin kuzeyinde yaklaşık 1,4 milyon Filistinli ikamet ediyordu.

Saldırılarla harabeye çevrilen ve açlığa mahkum edilen Gazze'nin kuzeyindeki Filistinlilerin 1 milyondan fazlası "güvenli olduğu" iddia edilen ancak daha sonra hedef alınan güneye göç etmek zorunda kaldı.

Ağır yıkımın oluştuğu Gazze'nin kuzeyinde halkın bir kısmı ise İsrail saldırıları ve açlığa rağmen topraklarını terk etmedi.

Bugün itibarıyla Gazze'nin kuzeyinde yaklaşık 250 bin Filistinlinin bulunduğu tahmin ediliyor.

Filistin Haberleri

İşgal rejimi Gazze'deki Kemal Advan Hastanesi'ni ablukaya aldı
İşgal rejimi Gazzelileri topraklarından çıkarmak için yeni katliamlara başladı
Gazze, yakın tarihin en büyük ekokırımına sahne oluyor
Hackerlar işgal sitelerini hackleyip Ebu Ubeyde'nin fotoğrafını yayınladı
İşgal rejimi 'Hamas yeniden yapılanıyor' iddiasıyla Gazze'deki katliamlarını sürdürüyor