Gazze'nin kuzeyinde açlık, yıkım ve ölüm hakim

İşgalci İsrail, kuşatma ve saldırılarını iki haftayı aşkın süredir devam ettirdiği Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki tüm yerleşim alanlarını bir yandan bombalarken, bir yandan da insanların gıda, su ve ilaca erişimini engelliyor.

İşgalci İsrail, 16 gündür etrafını tanklarla kuşattığı Gazze Şeridi'nin kuzeyinde on binlerce Filistinli çaresizce mahsur kalmış durumda.

İşgalci İsrail hem havadan hem de karadan kuzeyde bulunan tüm yerleşim alanlarını bombalarken, hastane ve sağlık merkezlerini de hedef alarak insanların tedavi olmasını engelliyor.

İşglalci İsrail'İn dün Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya bölgesine düzenlediği saldırıda 87 kişi şehit olmuş, 40'tan fazla kişi de yaralanmıştı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, işgalci İsrail ordusu yiyecek, su veya ilaç almak için kuşatma altındaki bölgeleri terk etmeye çalışan herkesi hedef alıyor.

Filistinli sağlık kaynakları da İsrail'in Gazze'nin kuzeyinde bulunan Cebaliya Kampı ve çevresinde bombaladığı evlerin enkazı altında onlarca yaralı bulunduğunu, doğrudan ordunun hedef alması nedeniyle ambulans ekiplerinin onlara ulaşamadığını aktardı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi Müdürü Hüsam Ebu Safiye, yazılı açıklamada, işgalci İsrail ordusunun hastaneyi bombaladığını ve hastanenin bölüm binalarına şiddetli ateş açarak su tanklarını ve elektrik ağını tahrip ettiğini belirtti.

İşgalci İsrail ordusunun ambulans ve sivil savunma ekiplerinin kendilerine ulaşmasını engellemesi ve uzun saatler boyunca kurtarılamadan kalması sonucu enkaz altında onlarca kayıp ve yaralının hayatını kaybettiğini ifade eden Ebu Safiye, Gazze'nin kuzeyini saran kıtlık ve ölümler karşısında her zaman Gazze halkının yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı da Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yalnızca Kemal Advan, Endonezya ve El-Avde hastanelerinin çalıştığını belirterek bunların da işgalci İsrail saldırıları nedeniyle de sadece acil durumlar için hizmet verdiğini ve kronik hastalığı olanların tedavi edilemediğini duyurdu.

Gazze Sivil Savunma Müdürlüğü, işgalci İsrail'İn Gazze Şeridi’nin kuzeyine yönelik saldırılarında son 16 günde çoğunluğu çocuk ve kadın 400'den fazla Filistinlinin şehit olduğu, yüzlerce kişinin yaralandığını bildirmişti.

Filistin Haberleri

Yaklaşık 1400 fanatik Yahudi Mecid-i Aksa'ya baskın düzenledi
Siyonistler Gazze'nin kuzeyinde toplu gözaltılar yapıyor
Gazze'nin kuzeyinde siyonist işgale karşı şanlı direniş sürüyor
Cebaliye kuşatmasından sorumlu siyonist albay mücahitler tarafından öldürüldü
Filistin: İsrail Gazze'nin kuzeyindekilere "mutlak ölümü" dayatıyor