Gazzeli Serebral Palsi hastası bebek, tedavi edilmeyi bekliyor

Gazze Şeridi'nde 3 ay önce doğan Sened Ayyad, işgalci İsrail'in aylardır süren bombardımanı nedeniyle annesinin kendisine hamileyken yaşadığı sıkıntılar sonucu "Serebral Palsi" hastası olarak dünyaya geldi.

İşgalci İsrail saldırıları nedeniyle her alanda büyük sıkıntılar yaşayan Gazze'deki siviller, bombardımandan kurtulsalar da başta temel gıda ve barınma sorunu gibi birçok problemle karşı karşıya kalıyor.

Filistinli anne Şevk Ayyad'ın 3 ay önce dünyaya getirdiği bebeği Sened, çeşitli sağlık sorunlarıyla mücadele ediyor. Beyninde sıvı birikmesi sonucu kafası büyüyen ve görme yetisini kaybeden Sened bebek, Deyr Belah'taki Aksa Şehitleri Hastanesi'nde yatıyor.

Hamileliği süresince savaşın gölgesinde sürekli bir yerden başka bir yere göç etmek zorunda kalan ve İsrail bombardımanları sırasında salınan zehirli gazları soluyan Filistinli anne, 11 ayı aşkın süredir devam eden saldırılar nedeniyle ciddi anlamda açlık ve vitamin eksikliği de yaşadı.

"Şarapnel parçaları, hamileliğin ilk 3 ayında bebeğimin beynindeki ana arterlerden birinin felce uğramasına neden oldu"

Filistinli anne, hamileliği sırasında yaşadığı sıkıntılara ilişkin şunları anlattı:

"Sened Visam Ayyad'ın annesiyim, savaş nedeniyle Gazze'de yerimden edildim. Ez-Zevayide bölgesinde saldırıya maruz kaldım. Füze saldırısı sonucu şarapnel parçaları hamileliğin ilk 3 ayında bebeğimin beynindeki ana arterlerden birinin felce uğramasına neden oldu. Birkaç kez yerimizden edildik. Hamileliğin son aylarında bu sorunun farkına vardık.

(Hamileliğimin) 8'inci ayında bende nefes darlığı oldu, daha sonra çocuk sezaryen ile doğdu ve kuvöze alınarak birden fazla beyin ameliyatı yapıldı. Çocuğumun kendisine uygun bir ortamda tedavi edilmesini temenni ediyorum. Çünkü içinde bulunduğumuz durum çok zor."

"Bebeğimin Gazze dışında tedavi görmesi gerekiyor"

Bebeğinin Serebral Palsi hastası olduğunu ve Gazze dışında tedavi edilmesini istediğini dile getiren anne Ayyad, "Çocuğum Serebral Palsi hastası. Mevcut şartlarda hayatta kalabilecek temel imkanlardan mahrum. Bebeğimin Gazze dışında tedavi görmesi gerekiyor. Savaş ve abluka yüzünden büyük zorluklarla karşılaşıyoruz. Oğlum, beslenme tüplerine, özel sterilizasyon araçlarına ve Gazze'de bulunmayan birçok tıbbi malzemeye ve dışarıda daha gelişmiş bir tedaviye ihtiyaç duyuyor." diye konuştu.

Filistin Haberleri

Abbas baskısına ve işgal şiddetine rağmen Batı Şeria'da direniş yayılıyor
İşgal rejimi Batı Şeria'da Filistinlilere ait yüzlerce dönümlük araziye el koydu
Merdavi: İşgal güçleri Batı Şeria’daki başarısızlığını örtmeye çalışıyor
Katil İsrail Batı Şeria'da 3 Filistinli genci daha katletti
Gazze'de insanlar ortalama iki günde bir yemek yiyor