Gazze'den dünyaya, Kemal Advan Hastanesi'ni kurtarma çağrısı

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, "dünyanın özgür insanlarına" Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki işgal askerlerinin baskın yaptığı, yerinden edilmiş kişileri, hastaları ve sağlık çalışanlarını alıkoyduğu Kemal Advan Hastanesi'ni kurtarmaları çağrısı yaptı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Dünyanın özgür insanlarına, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi'nde kurtarılabilecek olanları kurtarmak için her türlü çabayı göstermeleri çağrısında bulunuyoruz." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Dünyanın, bu korkunç soykırım ve sağlık sistemini yok eden, hastaları ve sağlık çalışanlarını öldüren, alıkoyan geniş çaplı sistematik saldırılar karşısında hiçbir şey yapmadan, süreci izlemesini anlayamıyoruz." denildi.

İşgal ordusu, gece saatlerinde hedef aldığı Kemal Advan Hastanesi'ne baskın düzenlemişti.

Hastanedeki oksijen tankının işgal ordusunca hedef alınması sonucu hastanede ölen çocukların olduğu duyurulmuştu.

Bir hastane yetkilisi, işgal askerlerinin hastanedeki yaralılar dahil herkesi önce avluda topladığını ardından da kadınlar ile erkekleri ayırarak arama yaptığını aktarmıştı.

Yetkili, işgal saldırılarından kaçarak yerinden edilen Filistinlilerin yanı sıra hastanede 160 hasta ve yaralı ile 200 sağlık ve idari personelin bulunduğunu belirtmişti.

Filistinli yetkili, hastanedeki sağlık personeli ile iletişimin kesildiğini ve akıbetlerinin ne olduğunun bilinmediğini sözlerine eklemişti.

Filistin Haberleri

HAMAS ve İslami Cihad: Glilot Operasyonu soykırıma doğal bir tepkidir
Kassam mücahitleri Cebaliye'de siyonist katilleri avladı
Siyonist Çete, Gazze’de 3 gazeteci daha katletti
İşgal askerleri Batı Şeria'da 12 kişiyi gözaltına aldı
Siyonist katiller bir kez daha sivillerin sığındığı okulu hedef aldı