"Gazze’de çocukların keskin nişancı ateşiyle öldürüldüğü doğru"

New York Times gazetesi, Gazze’de çalışan sağlık görevlilerinin şahit oldukları dehşet hakkındaki tanıklıklarına dair yayınladığı haberde yer alan bilgilerin doğru olduğunu ve İsrail yanlılarının habere yönelik eleştirilerinin temelsiz olduğunu açıkladı.

Gazete, dün  yayınladığı bildiride, Gazze’de çalışan 65 gönüllü sağlık görevlisinin işgal güçlerinin katliam gerçekleştirdiğine ve çocukları keskin nişancı ateşiyle katlettiğine dair tanıklıklarını içeren haberine İsrail yanlılarının gösterdiği tepkiye cevap verdi.

Eleştirilerin temelsiz olduğunu belirten New York Times, anlatılanların doğruluğunun video kayıtları ve fotoğraflarla onaylandığını söyledi.

İlgili sağlık çalışanlarının kimlik belgelerinin de incelendiğine işaret edilen bildiride, haberde yer alan görüntülerin doğruluğuna ilişkin sorular ortaya çıktığında ek çalışmaların yapıldığı, görüntülerin güvenilirliğinin teyidi için ateşli silah yaralanmaları, radyoloji ve pediatrik travma konularında uzman çok sayıda kişinin görüşlerine başvurulduğu belirtildi.

Haberin ve onu destekleyen araştırmanın arkasında olduğunu kaydeden gazete, görüntülerin kurmaca olduğuna dair imaların yanlış olduğunu ifade etti.

New York Times’ın İsrail yanlıları tarafından eleştirilen haberinde, işgal ordusunun soykırım uyguladığı Gazze’de çalışan gönüllü doktorlar ve hemşireler, görev yaptıkları hastanelerde şahit oldukları dehşeti anlatmış ve her gün başından ya da göğsünden vurulmuş çocuklar gördüklerini söylemişlerdi.

Haberde çocukların kafatasında kurşun olduğunu gösteren radyolojik görüntülerin fotoğraflarına da yer verilmişti.

Filistin Haberleri

Gazze'de işgal saldırılarında 1206 aile tamamen yok oldu
Siyonistler Batı Şeria'da bir yılda 756 Filistinliyi katletti
Gazze'de Filistinli olan her şey işgalcilerce etnik temizliğe tabi tutuluyor!
Mücahitler siyonistleri tünel tuzaklarıyla imha etti
İşgalcilerin yardım izni aldatmacası: Gazze'deki kuşatma ve katliamlar sürüyor