Gazze kıtlığın eşiğinde

Siyonist İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve insani yardımları engellemesi, bölgeyi kıtlığın eşiğine getirdi. BM yetkilileri, Gazze’deki gıda stoklarının tükenmek üzere olduğunu duyurdu.

Terörist İsrail’in Gazze’ye yönelik bombardımanı ve abluka politikası, Filistin halkını açlığa mahkûm ediyor. BM’ye bağlı UNRWA Sözcüsü Adnan Ebu Hasene, İsrail’in yardımları engellemesi nedeniyle Gazze’deki gıda stoklarının birkaç gün içinde tükenebileceğini açıkladı. Elektrik ve su kesintileriyle birlikte, 2 milyon insan temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldi.

İsrail’in saldırılarında hayatını kaybedenlerin %70’ten fazlasının kadın ve çocuklardan oluştuğu belirtilirken, dünya kamuoyu bu duruma sessiz kalmaya devam ediyor. Filistinli esirlerin serbest bırakılması karşılığında ateşkes süresinin 60 gün uzatılması önerilirken, İsrail’in tutumu belirsizliğini koruyor.

Öte yandan, ABD ve İsrail’in Gazze’den zorla göç ettirilen Filistinlileri Sudan ve Somali’ye yerleştirme planları yaptığı iddia edildi. Batı Şeria’da da İsrailli yerleşimciler, Filistinli sivillerin evlerini ateşe vermeye devam ediyor. Gazze’de ölü sayısının 48 bini geçtiği belirtilirken, uluslararası toplumun bu soykırıma karşı sessizliği tepkilere yol açıyor.

Filistin Haberleri

Gazze karanlıkla mücadele ediyor
Hamas: Beyt Lahya katliamı, işgalin tehlikeli bir tırmanışı
Gazze'de 660 bin çocuk eğitimden mahrum
Gazze’de yıkıntılar arasında toplu iftar
Siyonistlerin Gazze ablukası ve Batı Şeria'daki saldırıları Avrupa'da protesto edildi