“Gazze direnişi adalet arayışını küresel bir mesele haline getirmiştir!”

Fırat Üniversitesi’nde Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya’nın katılımıyla “Gazze; Katliam ve Direniş” isimli konferans düzenlendi.

HAKSÖZ HABER

Elazığ Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Sınıf Eğitimi Öğrenci Topluluğu’nun organize ettiği programa katılan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Gazze gündemine dair son gelişmeleri değerlendirdi.

Sınıf Eğitimi Öğrenci Topluluğu üyesi Esra Yerlikaya tarafından yapılan sunuş konuşmasında Gazze’deki vahşete dair farkındalık oluşturma çabasının önemine dikkat çekildi.  

 ”Bugün burada, Gazze'de yaşanan insanlık dışı zulmü ve Filistin halkının onurlu direnişini konuşmak üzere toplandık. Sınıf Eğitimi Öğrenci Topluluğu olarak, Gazze'de süregelen soykırıma dikkat çekmek ve bu direnişe destek vermek amacıyla bu etkinliği düzenliyoruz. Herkesi Gazze’de yaşananlara dair daha fazla sorumluluk almaya davet ediyoruz.”

Rıdvan Kaya, Gazze halkının direnişi ile dünyada küresel vicdan uyanışına sebep olduğunu ifade etti.

“Gazze'de yaşanan olaylar, sadece bir bölgenin değil, tüm insanlığın vicdanını sızlatmaya devam ediyor. İşgalci İsrail'in savunmasız sivillere yönelik saldırıları, özellikle çocukları hedef alması, Siyonistlerin insanlıktan nasibini almadığının kanıtıdır. Bu saldırılar sadece fiziksel değil manevi olarak da Filistin halkını yıldırmayı amaçlamaktadır. Ancak Gazze halkı zafer veya şehadetten birisini hedefleyerek muazzam bir direniş ortaya koymaktadır.

 80'li yılların sonunda başlayan intifadaya sürecini akıldan çıkartmamak gerekiyor. O dönemde Filistin halkının elinde sadece taşlar ve birkaç tabanca vardı. Bugün ise Gazze, küçük bir alan olmasına rağmen, tüm dünyanın vicdanına dokunmuş ve milyonları harekete geçirmiştir. Bu direniş, dünya genelinde bir vicdan intifadasına yol açmış ve adalet arayışını küresel bir mesele haline getirmiştir.”

Gazze halkının tüm zorluklara rağmen direnişten geri adım atmadığını vurgulayan Kaya, Gazze’nin özgürlüğünün artık dünya için çok fazla anlam ifade ettiğinin altını çizdi.

“Gazze'nin, Filistin'in kurtuluşu için olduğu kadar, dünyanın daha adil bir geleceğe kavuşması için de önemli bir süreçten geçtiğine inanıyoruz. Gazzeli çocukların şehadetinin, zalimlerin düzenini yıkacak küresel intifada ateşinin fitili olmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz. Asla yeise düşmemeli, karamsarlığa kapılmamalıyız. İnanıyoruz ki, adalet ve hak mücadelesi sonunda zaferle sonuçlanacaktır.

Bu mücadele, sadece Gazze'nin değil tüm insanlığın haksızlığa, tuğyana ve zulme karşı verdiği bir savaştır. Rabbimizin yardımıyla, lütfuyla, nusretiyle kıyamete kadar sürecek bu savaşta yorulmadan, bıkmadan mücadelemizi sürdüreceğiz. Ümmet olarak, insanlık olarak, adalet ve hakkın yanında yer alarak, zalimlere karşı birlikte ayağa kalkacağız.”

Soru cevap kısmıyla program sona erdi.

Etkinlik-Eylem Haberleri

Kahramanmaraş KSÜ’de Gazze temalı resim sergisi açıldı
Etiyopya merkezli İman Derneğinden Özgür-Der’e ziyaret
Develi özgürlük için pedalladı
Bursalılar Gazze için kıyama durdu
Özgür-Der’in 2024 yılı genel istişare programı Sivas’ta gerçekleştirildi