Gazeteciler, iyilik nöbeti için Suriye’ye gittiler

İHH ve İletişim Platformu organizasyonuyla sınır hattına giden gazeteciler, vakfın hem Reyhanlı’daki hem de İdlib’deki çalışmalarını yerinde inceledi.

İHH İnsani Yardım Vakfı ve İletişim Platformu organizasyonuyla 28 gazeteci, yoğun kar yağışı nedeniyle bölgede zorlu günler geçiren Suriye halkının sessiz çığlıklarına ses vermek ve yaşanan drama dikkat çekmek amacıyla Suriye’ye gitti. İdlib’in çeşitli bölgelerindeki mültecilerle bir araya gelen gazeteciler, İHH’nın sınır hattındaki çalışmalarını inceledi. 2 gün süren programda gazeteciler, vakfın Reyhanlı’daki Eğitim Kampüsü ve Koordinasyon merkezindeki çalışmalara şahitlik etti. Gazeteciler, ayrıca vakfın fırınlarını, terzihanesini, lojistik depolarını, yetimhanelerini, çadır kamplarını, yetim köylerini ve inşa ettiği briket evleri ziyaret etti.

Yardımlar briket evler için

Eşzamanlı olarak ziyaret kapsamında İletişim Platformu, medya mensuplarının dahil olduğu bir yardım kampanyası yürüttü. Kampanya kapsamında toplanan yadımlar, İHH’nın Suriye’de inşa ettiği briket evler çalışmasına bağışlandı.

 “Sahadaki zorluğu bizzat yaşadık”

Ziyaretin amacına dair açıklamalarda bulunan İletişim Platformu Başkanı Yusuf Ziya Çataklı, “İletişim Platformu olarak İHH ile birlikte gazeteci arkadaşlarımızı, İdlib’deki sorunun ciddi bir şekilde yaşandığı bölgelere getirdik. Buradaki en büyük amacımız, bir duyarlılığın oluşturulabilmesi. Bugüne kadar hep bölgedeki gazetecilerden dinliyorduk burada yaşananları. Fakat biz İstanbul ve Ankara’daki gazeteci arkadaşlarımızı da sahaya getirelim ve burada yaşananları bizzat görüp aktarsınlar istedik. Özellikle son zamanlarda Türkiye gündeminde ‘hadi artık geriye dönsünler’ ifadelerine sıkça rastlıyorduk. Fakat arkadaşlarımızla birlikte bu ziyaretin ardından gördük ki burada geriye dönülebilecek bir ülke ve ortam yok. Türkiye’dekilerin buraya dönmesinden daha çok insanların bulundukları yerde hayata dahil olabilmeleri için bir duyarlılığın oluşması gerektiğini gördük. Bunun için de İHH’nın yaptığı briket evler projesi oldukça önem arz ediyor. Sonuç itibariyle bu organizasyon neticesinde bu olması gereken duyarlılık artacaktır diye ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 “Dramı kendi gözleriyle gördüler”

Programın mağdurlar açısından faydasına değinen İHH Medya Koordinatörü Mustafa Özbek ise “11 yıldır burada problemli bir şekilde yaşayan insanların sıkıntılarını bir nebze daha olsa Türkiye gündeminde duyurmak amacıyla arkadaşlarımız buraya geldiler. Gazeteci arkadaşlarımız burada yaşananları yerinde gözlemlediler, insanlarla konuşma fırsatı buldular, yaşadıkları sıkıntılara bizzat şahitlik ettiler. Bunun yanı sıra da yapılan hizmetleri gördüler. Böylelikle hem kendi şahsi çevrelerinde hem de meslekleri itibariyle kamuoyuna yansıtacakları içeriklerde ön yargılara dair bir tecrübe ile yaklaşıma sahip olacaklar” dedi.

28 gazeteci, 3 işadamı

Yaşanan drama dikkat çekmek amacıyla programa katılım sağlayan gazeteciler ise şunlar: İletişim Platformu Başkanı Yusuf Ziya Çataklı, TGRT TV Haber Spikeri Alper Altun, Independent Türkçe Muhabiri Cihad Arpacık, Ülke TV Muhabiri Çağdaş Evren Şenlik, TRT Haber’den Emin Gökçegözoğlu, En Son Haber Genel Yayın Yönetmeni İlyas Efe Ünal, Anadolu Ajansı Muhabiri Kenan Irtak, Türkiye Gazetesi Muhabiri Mahmut Özay, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Basın Danışmanı Mustafa Güngör, haberler.com Haber Müdür Yardımcısı Olgun Kızıltepe, Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli, Diriliş Postası Genel Yayın Yönetmeni Recep Yeter, Yeni Şafak İnternet Editörü Taha Hüseyin Karagöz, Akit TV Haber Müdürü Uğurcan Gökçe, Haber Global TV Muhabiri Umut Erol, Basın Danışmanı Adem Aksüt, TV5 Muhabiri Ali Ekber Mete, Milli Gazete Muhabiri Mehmet Fahri Özkan, AGD Basın Sorumlusu Miraç Yinanç, Diyanet TV’den Mustafa İspir, TRT Haber’den Mustafa Seçen, İHH Medya Koordinatörü Mustafa Özbek, İHH Medya ve Sosyal Medya Birimi’nden Muhammed Zahiroğlu, Baran Gülyüz, Malik Hamzaoğlu, Bilal Gündoğdu ile Selim Tosun ve İşadamları Ahmet Kaan, Fahri Şahin ile Mustafa Sözen.

Etkinlik-Eylem Haberleri

Özgür-Der, Gazzeli kardeşlerimizle paylaşmaya devam ediyor
İslam dünyasının geleceği; imkanlar ve zaaflar
Eğitim Bir Sen İstanbul 2 Nolu Şubede “İslami Şahsiyetin İnşası” kitabı ele alındı
“Yeni bağımlılık türleri ve bağımlılıkla mücadele”
Özgür-Der Gençliği, Halep'in Hıristiyan yoğunluklu bölgesinde ekmek dağıtımı gerçekleştirdi