Gaspçı siyonistler Batı Şeria'da Filistinlilerin araçlarına saldırdı

Siyonist işgal rejiminin Filistinlilere karşı terör çeteleri olarak kullandığı yerleşimci militanlar terör eylemlerine devam ediyor. 

Bugün (27 Eylül Cuma), işgalci yahudiler Batı Şeria'nın orta kesimindeki Ramallah'ın kuzeyinde yer alan Dura el-Kara' köyü yakınlarında Filistinli vatandaşların araçlarına saldırdı.

Yerel kaynaklar, bir grup işgalcinin Filistinli vatandaşların araçlarına saldırarak, Filistinlilere karşı onları öldürme ve sürgün etme çağrıları içeren düşmanca sloganlar attığını belirtti. Olayda herhangi bir yaralanma bildirilmedi.

Aynı kaynaklar, işgalcilerin Dura el-Kara' ile Aynu Yebrud köyleri arasındaki yolu kapattığını ve Filistinli vatandaşların araçlarının geçişine engel olduklarını da ekledi.

7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik süregelen soykırım savaşıyla eş zamanlı olarak, işgal askerleri ve onların terör çeteleri niteliğindeki yasadışı gaspçı yerleşimciler Batı Şeria ve Kudüs'te, işgal altındaki bölgelere yönelik saldırılarını genişletti.

Ağustos 2023'te işgalciler, Batı Şeria'da 206 yıkım ve gasp eylemi gerçekleştirdi. Bu saldırılar ve gasp eylemlerinde, geniş tarım arazilerine zorla el konulmasının yanı sıra 509 küçükbaş hayvan, 9 araç ve traktör gasp edildi ve çoğunluğu zeytin ağacı olan 477 ağaç söküldü. Bu eylemler El-Halil, Selfit, Beytlahim, Nablus ve Ramallah bölgelerinde yoğunlaştı.

Filistin Haberleri

Gazze'de ampute vakaları hergün artıyor
Katil İsrail Gazze'de tarım arazilerinin %80'ini kullanılamaz hale getirdi
Katil İsrail, Gazze'ye 88 cenazenin bulunduğu bir konteyner gönderdi
Siyonistler Batı Şeria'da 8 dönüm araziye el koydu
Gönüllülerin kurduğu eğitim çadırları Gazze’de çocuklara umut oldu