Füssen’de "Peygamber Tasavvurumuz" Anlatıldı

Yrd. Doç. Dr. Murat Kayacan, DİTİB Füssen’de “Peygamber Tasavvurumuz” konulu konferans verdi.

Muş Alparslan Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Kayacan, Avusturya Bregenz Din Hizmetleri Ataşesi İbrahim Yazar’ın davetlisi olarak 17-24 Şubat 2014 tarihleri arasında Avrupa’da idi. Avusturya’da akademik seminerler veren ve camilerde vaazlarda bulunan Kayacan, Almanya’da da DİTİB Füssen Türk-İslam Cemiyeti Konferans Salonu’nda 21 Şubat 2014 Cuma günü “Peygamber Tasavvurumuz” konulu bir konferans verdi.

Füssen Din Görevlisi Serkan Dursun’un yönettiği konferansta Münih Din Hizmetleri Ataşesi Kuddusi Uysal, DİTİB Güney Bavyera Eyalet Birliği Başkanı Oğuz Taşdelen, DİTİB Genel Merkez Münih Bölge Görevlisi Aykan İnan, Füssen Süryani-Ortodoks Kilisesi Papazı Yevnon Cepe ve çevre cemiyetlerin Başkanları ve Din Görevlileri katıldı.

Hz. Peygamber (s)'in kutsanan, ilahlaştırılan bir peygamber olmasının hata olduğunu ve Kur'an'ın onu örnek alınacak bir insan peygamber olduğuna vurgu yaptığını belirten Kayacan, Peygamberimizin 40 yaşına gelip peygamber olmadan önce Mekke'de bu yönde bir gündem olmadığına dikkat çekti.

Kayacan, konuşmasında, "Tebessüm sadakadır." şeklindeki hadisi aktararak, "Avrupa'da yaşayan Müslümanlar olarak, Müslüman olsun olmasın her dinden ve kültürden komşularımıza gülümseyelim." diyerek iyi komşuluk ilişkileri geliştirmenin sadece Müslümanlarla sınırlı görülmemesi gerektiğini ifade etti.

Kur'an'ın Hz. Peygamber (s)'i adil olmaya teşvik ettiğini ve onun bu açıdan da güzel örnek olduğunu söyleyen Kayacan, "Herkes için adaleti gözetmeliyiz: Müslüman dahi olsa bir kimse suçlu ise onun değil haklının tarafında olmalıyız." dedi.

Medine savunmasında Selman-ı Farısi'nin Araplarca bilinmeyen hendek kazma teklifini hemen uygulamaya geçirmesinden yola çıkarak Peygamberimizin yeniliğe açık bir insan olduğuna dikkat çeken Kayacan, "Bir şey modernse günahtır görüşü yanlıştır. Eğer dinin mubah gördüğü bir şey, Müslümanlara faydalıysa ister geleneksel kabul edilen dönemde ister modern dönemde olsun kullanmalıyız." dedi.

Uzlete çekilip, dünya işlerinden uzak bir hayatın doğru bir hayat olmadığına dikkat çeken Kayacan, "Hz. Muhammed (s)'in vahyin gelmesinin ardından artık zaman zaman Hira mağarasına çekilme işini bıraktığını, halkın içine karışarak onları kötülükten alıkoymaya çalıştığını görüyoruz. Kendimizi nafile ibadetlere haddinden fazla vererek, geçim sağlama sorumluluğumuzu başka Müslümanlara devredemeyiz. Bu, sünnete uygun değildir.” diyerek sözlerini tamamladı.

Sorular bölümünün ardından ilgiyle izlenen program sona erdi.

 

Etkinlik-Eylem Haberleri

Bursa’da Gazze nöbeti devam ediyor
Çocuklar "Hayat Namazla Güzeldir" sloganlarıyla yürüdü
Aksa Tufanı ve kazanımları
Özgür-Der Üniversite Gençliği programlarına başladı!
Diyarbakır Özgür-Der Gençlik Çalışmaları başladı