FSM Üniversitesinde "İkna Odaları" Belgeseli Gösterimi

Fatih Sultan Mehmed Vakıf Üniversitesi'nde “İkna Odaları” Belgeseli gösterimi üniversite öğrencilerinin katılımıyla Haliç Kampüsü'nde gerçekleştirildi.

Fatih Sultan Mehmed Vakıf Üniversitesi'nde Söz Eylem Platformu, Hukuk Kulübü, Tarih Kulübü, Psikoloji Kulüplerinin ortaklaşa düzenlediği “İkna Odaları” Belgeseli gösterimi üniversite öğrencilerinin katılımıyla Haliç Kampüsü'nde gerçekleştirildi.

İkna Odaları'nı psikolojik, tarihi, siyasal ve hukuki boyutlarıyla ele alan belgesel; 28 Şubat Dönemini bizzat yaşamamış ancak etkilerini öğrenim hayatları boyunca hissetmiş birçok öğrenci için görsel hafızada yer edinmiş oldu. Yakın tarihin, aileni bir biçimde ortaya konulan hukuksuzlukların/haksızlıkların unutulmaması açısından tarihe önemli bir not düşen belgesele yoğun katılımın olduğu gözlendi. Belgesel sonrasında yönetmen Kevser Çakır ve yapımcı Fatma Aydın Ataş ile söyleşi yapıldı. Söyleşi'de 28 Şubat mağduru olan kimi öğrenciler de yaşadıkları zorlukları anlatarak; şahsi tarihleri/geçmişleri üzerinden mezkur dönemin anlamlandırılması ve yorumlanmasına katkı sağladılar. Süreçle ilgili pek çok noktaya katılımcılardan gelen sorularla değinilme fırsatı yakalanan söyleşiye öğrencilerin yoğun ilgisi dikkat çekti.

Etkinlik-Eylem Haberleri

Bursa’da Gazze nöbeti devam ediyor
Çocuklar "Hayat Namazla Güzeldir" sloganlarıyla yürüdü
Aksa Tufanı ve kazanımları
Özgür-Der Üniversite Gençliği programlarına başladı!
Diyarbakır Özgür-Der Gençlik Çalışmaları başladı