Fransa 'Anti Cihatçı' Kanunu Onayladı

Fransız Parlamentosu İslami propagandayı da yasaklayan ve 'anti cihatçı' olarak bilinen kanunu kabul etti, Yasaya farklı kesimlerden özgürlüklere ve özel hayatta müdahale edileceği gerekçesiyle tepkiler geliyor.

Fransa'nın aceleyle Parlamentoda oylayarak kabul ettiği kanun teklifi, özgürlükleri kısıtladığı ve internette özel bilgilerin korunmasını tehlikeye soktuğu için eleştirildi. Yalnızca Yeşiller'in çekimser oy kullandığı kanuna göre, kriz bölgelerine savaşmak üzere gideceği tahmin edilen İslamcıların kimlik ve pasaportları ellerinden alınarak engellenecek.

Yeni kanuna göre internette 'İslamcı' propagandalar yasaklanacak. Terörü teşvik eden web sitelerinin kapatılması için server şirketlerine liste gönderilecek. Kanunun geçerli olması için Fransa Senatosu tarafından da onaylanması gerekiyor.

'Netzpolitik.org' temsilcileri tarafından kanun eleştirilerek, terörü teşvik kavramının tespiti için hangi kriterlerin kullanılacağının açık bir şekilde ortaya konulmadığı, dijital özgürlüğün kısıtlandığı belirtildi. Yeni kanunun, server şirketlerini müşterilerini daha sıkı takip için cesaretlendirdiği, resmi yetkililere de bilgilerin deşifre edilerek, bilgisayarların aranması için daha fazla imkan verdiği kaydedildi.

Almanya'da da Federal İçişleri Bakanlığı tarafından IŞİD ve bu örgütle bağlantılı sosyal ağlar üzerinden yapılan her türlü iletişim yasaklanmıştı. Fransız İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve de niyet okumasını hatırlatan bir açıklama yaparak  930 Fransız vatandaşı IŞİD'le birlikte savaşmaya hazırlanıyor ya da savaşmak üzere bu bölgelere gitmek üzere yola çıktığını iddia etti.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Haber Haberleri

Mehmet Görmez’den Riyad’daki festival görüntülerine tepki: İslam'ın değerlerine saldırı
Bağdat'taki rehabilitasyon merkezinde 5 bine yakın uyuşturucu bağımlısı tedavi görüyor
Gazze'de 6 ay bombardıman altında yaşayan Salhiya: Bir ayağımız ahirette, bir ayağımız dünyadaydı
Sokak röportajı saçmalığına ne zaman son verilecek?
Özgür Özel hakkındaki "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "iftira" soruşturmasında ''yetkisizlik'' kararı