"Fırat Kalkanı" Kamptaki Yaşama Umut Oldu

Halep'in Azez ilçesindeki Succo Çadır Kenti Müdürü Derric, "Bu operasyon, hem içerideki hem de dışarıdaki Suriyelilere umut kaynağı oldu" dedi.

Suriye'nin kuzeyinde düzenlenen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO), yürüttüğü operasyonlar, bölge halkı tarafından yakından takip ediliyor.

Operasyonun 12'inci gününde Azez - Cerablus hattının birleştirilmesi, özellikle IŞİD'in elindeki bölgelerden gelen ve kamplarda yaşayan halkın umutlarını canlandırdı.

Halep'in Azez ilçesindeki Succo Çadır Kenti Müdürü Hüseyin Derric, AA muhabirine, kamplarında IŞİD'den kaçan çok sayıda ailenin olduğunu belirtti.

Bölgedeki gelişmelerin tüm aileler tarafından yakından izlendiğini vurgulayan Derric, "Bu operasyon, hem içerideki hem de dışarıdaki Suriyelilere umut kaynağı oldu. İnsanların, terör örgütü PYD ve DAEŞ’in gasp ettiği evlerine dönme için umudu arttı. Bu gelişmeler Türkiye sınırındaki insan yoğunluğu azaltacak. Allah, Türkiye ve ÖSO'nun yardımcısı olsun." dedi.

Derric, bölge halkı olarak Türkiye'nin verdiği destekten dolayı minnettar olduklarını dile getirdi.

"Yaşam alanımız genişleyecek"

Kampın idari sorumlularından Mecd Vaad de IŞİD'in kendi bölgelerinde bulunan vatandaşlara baskı kurduğunu ve halkın bu nedenle kamplara sığındığını belirtti.

Türkiye'nin desteğiyle başlayan Fırat Kalkanı Harekatı'nın, insanları kamplardan kurtaracağını ifade eden Vaad, "Halk şu an dar bir alanda sıkışmış durumda. Böylelikle yaşam alanı genişleyecek. İnsanlar, güzel haberler için dua ediyor. Bu operasyonlar ayrıca bölgede kantonların kurulması hedeflerini de engelledi. Suriye, Türkiye’nin desteğiyle inşallah tek bir ülke kalacak." diye konuştu.

Kamp sakinlerinden 65 yaşındaki Abudi Sarhan da IŞİD tehdidi nedeniyle yaklaşık 6 ay önce El Bab bölgesinden kaçarak Türkiye sınırına kaçtıklarını anlattı.

Fırat Kalkanı operasyonuyla ilgili iyi şeyler duyduklarını ve başarılı olunacağına inandığını ifade eden Sarhan, desteklerinden ötürü Türkiye'ye teşekkür etti, Cerablus - El Bab arasının da kurtarılmasını ve evlerine dönmeyi diledi.

"Kış gelmeden dönmeliyiz"

Bölgede konteyner ve çadır kentlerde kalanların yanı sıra ağaçların altına kurdukları çadırlarda yaşamlarını sürdüren insanlar da bulunuyor.

Hadice Ummu da İğde köyünden 6 ay önce kaçarak Türkiye sınırındaki güvenli bölgeye geldiklerini, oğulları, gelinleri ve torunlarıyla 12 kişi bir çadırda kaldıklarını söyledi.

Kendileri gibi tozun toprağın içinde, derme çatma çadırlarda çok sayıda ailenin yaşadığının altını çizen Suriyeli kadın, "Ekmek, su, çadır yok. Zor şartlarda yaşıyoruz. İnşallah kış gelmeden evimize dönebiliriz. Çünkü bu şartlarda çoluk, çocuk burada yaşanmaz. Gözümüz, kulağımız operasyonlarda. İnşallah Türkiye bölgeye girer de bu örgütten kurtuluruz." diye konuştu.

Suriye Haberleri

Ahmed el-Şaraa: Türkiye her zaman Suriye'nin yanında yer aldı, bunu unutmayacağız
Hakan Fidan: Doğru tarafta yer almış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye devrim lideri Ahmed el-Şaraa ile görüştü
İşgalci Çin’den Suriye’nin yeni yönetimine Uygur küstahlığı
Suriye'de 14 yıl sonra köyüne kavuşan Semir Akça evini mayınlarla çevrili buldu