Filistin'de İki Devletli Çözüm Seçim Beyannamesinde

Muhafazakar Parti Genel Başkanı David Cameron seçim beyannamesinde 'İsrail-Filistin sorununda iki devletli çözüme' yer verdi.

İngiltere'de gelecek ay yapılacak genel seçim öncesi, ülkedeki iki büyük siyasi partiden biri olan Muhafazakar Parti seçim beyannamesini açıkladı. 

Muhafazakar Parti Genel Başkanı David Cameron ülkenin Swindon şehrinde yaptığı konuşmada, seçim vaatlerini kamuoyuyla paylaştı. "Daha parlak ve güvenli bir gelecek" sloganıyla seçim kampanyasını yürüten Cameron, "partisinin çalışanların partisi olduğunu" savundu. Cameron, "Biz çalışanların partisiyiz. Sizlere hayatınızın her aşamasında güvenlik sunuyoruz. Sizlere iyi bir yaşam vadediyoruz" dedi. 

Cameron, lideri olduğu Muhafazakar Parti 7 Mayıs'taki genel seçimi kazanırsa en düşük maaşı alan kişilerden vergi kesmeyeceklerini, ücretsiz çocuk bakımını haftada 30 saate çıkaracaklarını ve ev sahibi olmayı daha da kolaylaştıracaklarını söyledi. David Cameron, konuşmasının sonunda ise "İşçi Partisi'nin bizi başladığımız noktaya getir götürmesine izin vermeyelim, başladığımız işi bitirmemize izin verin" dedi. 

Muhafazakar Parti'nin beyannamesinde ayrıca tren seyahati ücretlerini 2020 yılına kadar enflasyon oranının üzerinde artırmama, 2020 yılına kadar ulusal sağlık sistemine 8 milyar sterlinlik yıllık ek fon sağlama, 500 yeni ücretsiz okul açma gibi vaatler yer aldı. 

83 sayfalık seçim beyannamesinde Muhafazakar Parti, Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilere ayrı bir bölüm ayırdı. Muhafazakarlar, 2017 sonuna kadar ülkenin 1973 yılından bu yana sürdürdüğü AB üyeliğiyle ilgili referanduma gidileceği vaadinde bulundu. Parti referandumdan önce Brüksel ile müzakere etmek ve anlaşmaların onaylanması gibi konularda İngiltere'nin daha fazla yetki sahibi olmasını istiyor. 

FİLİSTİN'DE 'İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM' SEÇİM BEYANNAMESİNDE

Ülkeye gelen göçmen sayısının kontrol altında tutulması amacı da Muhafazakar Parti beyannamesinde yer aldı. Buna göre parti, ülkeye göç edenlerin sayısını yıllık yüz binlerden on binlere indirme hedefini koruduğunu ve AB ülkelerinden gelen göçmenlerin çalışmazlarsa devlet yardımlarından faydalanamayacağını bildirdi. 

Seçim beyannamesinin 76. sayfasında ise uluslararası konulara değinildi. Muhafazakar Parti, Ortadoğu sorunuyla ilgili "İsrail-Filistin sorununda iki devletli çözüme ve İsrail'in güvenliğini koruma hakkı olduğuna destek vermeyi, yasa dışı yerleşim yerlerini ise kınamayı sürdüreceğiz" ifadesine yer verdi.

IŞİD’LE MÜCADELE

“Küresel terör ve aşırıcılık”la mücadele edileceği de belirtilen beyannamede, "Suriye ve Irak'ta kapsamlı anlaşmalara ulaşılması, barış ve istikrar için çalışacağız. DAEŞ'i yenmek için kapsamlı siyasi ve askeri stratejimizi sürdüreceğiz" denildi.

Muhafazakar Parti 2010 yılında yapılan genel seçimde oyların yüzde 36'sını alarak 306 milletvekilini parlamentoya sokmuştu. Ancak Muhafazakarlar tek başına iktidar olmak için gereken 325 sayısına ulaşamayınca, Liberal Demokrat Parti ile koalisyon hükümeti kurmuştu. 

2010 yılında koalisyon hükümeti kurulduğunda kötü durumda olan ülke ekonomisini iyileştirmek için birçok alanda kesintiye gidilmişti. Koalisyon hükümetinin 5 yıllık görev süresi sonunda İngiltere, G7 ülkeleri arasında ekonomisi en hızlı büyüyen ülke oldu. Ülke ekonomisinin bu yıl da yaklaşık yüzde 3 büyümesi bekleniyor.  

Birleşik Krallık'ta yapılan son kamuoyu yoklamaları, David Cameron liderliğindeki Muhafazakar Parti ile Ed Miliband liderliğindeki İşçi Partisi arasındaki başa baş durumun devam ettiğine işaret ediyor. 7 Mayıs'ta yapılacak genel seçim sonucu, yeniden koalisyon hükümeti kurulmasına ihtimal veriliyor.

Kaynak: AA

Haber Haberleri

Suriye yeni bir hikayeye başlarken bize düşen sorumlulukların farkında olmalıyız!
Sistematik bir katliamı "Bahane" olarak görme hezeyanı
Türkiye’deki Suriyeli muhacirler Halep’e dönmeye başladı
Şeyho Duman vefat etti
BM temsilcisine Hamas protestosu