Feyzioğlu’ndan 11.5 Milyonluk Rant

16 bin genç avukata dava açan TBB Başkanı Feyzioğlu, milyonluk icra takip işini TBB’nin avukatları yerine, tanıdığı Sezgin-Ebru Özkan hukuk bürosuna vererek tepkilere hedef oldu.

Hukukçu kimliğinden çok siyasetçilerle girdiği polemiklerle gündeme gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, destek kredi borçlarını ödeyemeyen 16 bin stajyer avukat hakkında icra takibi başlattı. Sadece vekalet ücreti 11.5 milyon TL tutan davaların Türkiye Barolar Birliği’nin resmi avukatları yerine, Feyzioğlu’na yakın olduğu iddia edilen Sezgin-Ebru Özkan Hukuk Bürosu’na verilmesi tepkilere neden oldu. Sosyal medyada hakim ve savcıların üye oldukları Avukat-Hakim-Savcı Tüm Hukukçular Omuz Omuza Platformu’nun facebook sayfasında Feyzioğlu ile ilgili sert eleştiriler dikkat çekti. Yrd. Doç. Dr. Sinan Kocaoğlu, moderatörlüğünü yaptığı grupta Feyzioğlu’nu şu sözlerle eleştirdi: “Feyzioğlu başkanlığındaki Türkiye Barolar Birliği, staj kredilerini kanuni mecburiyet gereği icraya koydu. Peki Feyzioğu neden kredi borçlarının tahsilini Türkiye Barolar Birliği bünyesinde 8-10 bin TL maaşla istihdam edilen avukatlara değil de, dışarıdaki bir avukatlık bürosuna verdi?”

DANIŞMANA BALLI MAAŞ

16 bin kişinin icrasını kapsayan davaların dışarıdaki hukuk bürosuna verilmesini eleştiren Kocaoğlu, ayrıca şu sözlerle Türkiye Barolar Birliği’ne tepki gösterdi: “Ankara Barosu eski başkanı Sema Aksoy’un abisini 22 bin TL maaşla TBB’ye danışman alındı. Ayrıca işletme mezunu CHP Gençlik Kolları eski Başkanı Fatih Pala isimli şahıs da yüksek maaşla Türkiye Barolar Birliği’ne danışman yapıldı.”

NEDEN O BÜRO?

Sosyal medyadaki tepkiler arasında öne çıkan Avukat Abdurrahman Ata Gümüş ise konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, “Türkiye Barolar Birliği, tek bir büroya vekalet vererek 11.520.000 TL’lik rant yolunu açtı. Feyzioğlu, bu büroyu neye göre seçti? Bu tahsil işleminin neden TBB’nin içerisindeki avukatlar tarafından değil de dışarıdan Feyzioğlu’na yakınlığı ile bilinen avukatlık bürosuna verildi. Mesleğe yeni adım atacak genç avukatlardan neden vekalet ücreti alındığını sorguluyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

İCRA ŞART MI?

Ayhan Çil ise TBB Yönetimine sorular yönelten bir yazıyı paylaştı. Özetle, “Soruyorum size stajyer kredilerine ilişkin tahsilat için avukat nasıl seçildi? 16 bin dosya olduğu doğru mu? Eğer doğru ise Barolar Birliğinin parası bitti mi? Neden bunca zamandır bu kredilerin tahsilatı için işlem başlatılmadı? İcraya vermek şart mıydı” diye sordu.  

STAR

Haber Haberleri

Suriye yeni bir hikayeye başlarken bize düşen sorumlulukların farkında olmalıyız!
Sistematik bir katliamı "Bahane" olarak görme hezeyanı
Türkiye’deki Suriyeli muhacirler Halep’e dönmeye başladı
Şeyho Duman vefat etti
BM temsilcisine Hamas protestosu