Fethullah Gülen Hakkında Yakalama Kararı Çıkarıldı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, “Paralel Devlet Yapılanması”nın 25 Aralık'ta kumpas kurduğu iddiasıyla hazırlanan iddianameyi kabul etti, “bir numaralı sanık” Fethullah Gülen dâhil 69 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkardı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Uçar tarafından hazırlanan 1453 sayfalık iddianame üzerindeki incelemesini tamamlandı.

İddianamenin kabûlüne karar veren mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar eski emniyet müdürü Yakup Saygılı, Kazım Aksoy'un da aralarında bulunduğu 8 sanığın tutukluluk hâlinin devamını kararlaştırdı.

Sanıklar Fethullah Gülen ile yardımcısı Sinan Dursun'un yokluğunda tutuklanmasına hükmeden heyet, Gülen ve Dursun hakkında Kırmızı Bülten çıkarılması amacıyla Adalet Bakanlığı'na yazı yazılmasına da karar verdi.

Sanık Fethullah Gülen hakkında İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi de “Paralel Devlet Yapılanması”nın “Tahşiyecilere kumpas” davasında, yokluğunda tutuklama ve Kırmızı Bülten çıkarılması kararı almıştı.

Duruşmaların 6, 7, 8 ve 11 Ocak 2016'da yapılmasına hükmeden mahkeme heyeti, duruşmanın nerede yapılacağına ilişkin henüz bir karar vermedi.

Ne Kadar Ceza İsteniyor?

İddianamede, Fetullah Gülen, Sinan Dursun, eski emniyet müdürleri Yakup Saygılı, Kazım Aksoy ve Hamza Tosun'un da aralarında bulunduğu 67 şüpheli hakkında “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, şüpheli 2 polis hakkında da “terör örgütüne üye olmak” suçundan 7,5 ila 15'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Gülen ve Dursun'un ayrıca “FETÖ/PDY silahlı terör örgütünü kurmak ve yönetmek” suçundan 15 ila 22,5 yıl, “devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal casusluk maksadıyla elde etmek” suçundan 22,5 ila 30 yıl olmak üzere toplam 37 yıl 6 ay ila 52 yıl 6 ay arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

İddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilal Erdoğan, Berat Albayrak, Serhat Albayrak, Hakan Fidan, İsmail Rüştü Cirit, Nihat Ömeroğlu ve Yalçın Akdoğan “müşteki”, Başbakan Ahmet Davutoğlu, bazı bakan ve milletvekilleri de “mağdur” olarak yer alıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Haber Haberleri

Suriye yeni bir hikayeye başlarken bize düşen sorumlulukların farkında olmalıyız!
Sistematik bir katliamı "Bahane" olarak görme hezeyanı
Türkiye’deki Suriyeli muhacirler Halep’e dönmeye başladı
Şeyho Duman vefat etti
BM temsilcisine Hamas protestosu