Eynesil’de Mavi Marmara Şehitlerini Anma Programı

Giresun’un Eynesil ilçesinde Gazze’ye insani yarım götürürken terör devleti İsrail’in baskınına uğrayan ve 9 kişinin şehit olduğu Mavi Marmara gemisini, Mavi Marmara şehitlerini anma ve anlama gecesi düzenlendi.

Kuranı kerim tilavetiyle başlayan program İhh gönüllüsü Dr. Yusuf Tarık yılmaz selamlama konuşması ile devam etti. Akabinde Mavi Marmara adlı sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösterimi sırasında duygulu anlar yaşandı. Sinevizyon gösteriminden sonra Mavi Marmara gazilerinden Selim Sarper Küçük kısa bir konuşması yaptı. Sonrasında Samsun Dost-Der başkanı, Mavi Marmara gazilerinden Hüseyin Mutlu gözyaşları içinde bir konuşma yaptı ve konuşmasında Mavi Marmara'nın ne olduğu ve ne olmadığı konusu üzerinde durdu.

Bu konuşmanın ardından Adem Özköse mikrofona geçti ve uzun bir konuşma yaptı. Gemi öncesinde ve gemide yaşadıklarını anlatan yazar birçok konuya temas etti. İlk baskın anında İsrail askerlerini nasıl etkisiz hale getirdiklerini anlatan yazar İsrail askerlerinin ne kadar korkak olduklarını bizzat müşahede ettiğini anlattı.

Konuşmaların ardından program şiir ve ezgi dinletisi ile devam etti. Bünyamin Doğruer'in ''Merhameti Vurdular'' adlı şiirini okuyan Rahman Yetim dinleyicileri oldukça etkiledi.

Şiirin ardından Grup Yürüyüş'ün ''Adanış Günü'' adlı ezgisi 7 yaşındaki Ayşe Çalık tarafından söylendi.

 Daha sonra yine yaşları küçük ama yürekleri büyük olan ilköğretim okulu öğrencileri Grup Yürüyüş'ün ''Sokak Çocuğu'' adlı ezgisinden uyarlanarak hazırlanan ''Abi Bi Taş Atmaz mısın?'' adlı parçayı seslendirdiler.

Ondan sonra sahneyi Ozan Bayrak ve Dinçer Kul adlı liseli gençler aldı ve Ömer Karoğlu'nun ''Savaşa Girdi Kalbim'' ve ''Şehit Tahtında'' ezgilerini seslendirdiler ve dinleyicilerden büyük beğeni kazandılar.

Program sunucu Halil İncekara'nın yaptığı dua ile sona erdi.

Etkinlik-Eylem Haberleri

Bursa’da Gazze nöbeti devam ediyor
Çocuklar "Hayat Namazla Güzeldir" sloganlarıyla yürüdü
Aksa Tufanı ve kazanımları
Özgür-Der Üniversite Gençliği programlarına başladı!
Diyarbakır Özgür-Der Gençlik Çalışmaları başladı